آش اوماج تبریز

آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است.آش اوماج، جزء آشهای سنتی و پرطرفدار تبریز است که اغلب در فصول سرما تهیه می شود. این آش برای سرما خوردگی و یا پیشگیری از سرما خوردگی بسیار مفید است.

ashoomaj

مواد لازم برای آش:

  • عدس ۱ پیمانه
  • پیاز ۴ عدد بزرگ
  • نمک،زردچوبه به میزان لازم
  • کره محلی ۲۵ گرم
  • آب قلم (دلخواه) ۱لیوان
  • سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه-) ۲۵۰ گرم
  • فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا  فلفل سیاه (به ترکی استی اوت) :  به میزان لازم

مواد لازم برای اوماج:

  • آرد ۲قاشق غذاخوری
  • آب به میزان لازم
  • زردچوبه سر قاشق چایخوری
  • نمک خیلی کم

طرز تهیه:

آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به آن نمک و زردچوبه را اضافه می‌کنیم. تا جایی آب را بهارد اضافه می‌کنیم که به شکل خمیر معمولی در بیاد بعد آنرا به گلوله‌های ریز تر از عدس در آورده و در سینی چیده و می‌گذاریم تا کاملا خشک شود. می‌شود جلوی بخاری یا شوفاژ هم گذاشت تا زودتر خشک شود.

طرز تهیه آش:

۱- پیاز را پوست گرفته و به صورت مکعبی ترجیحاً درشت خرد می کنیم و درون قابلمه میریزیم. پیاز را می توان به صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلو درد و سرفه می شود.

۲- سپس عدس شسته شده، روغن، نمک، زرد چوبه و آب را به قابلمه افزوده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس نیم پز شود. در قابلمه بسته باشد.

۳- وقتی عدس نیم پز شد، سبزی و آب قلم ( یا آب مرغ)  و فلفل را نیز به قابلمه می افزائیم. این آش بهتر است به صورت تند و فلفلی تهیه شود.

۴- وقتی عدس و سبزی خوب پخت، اوماج  را نیز می افزائیم. اگر آش نیاز به آب داشت کمی آب می افزائیم و اجازه می دهیم اوماج یا رشته بپزد.

۵- در انتها یک تکه کوچک کره به آش می افزائیم و هم می زنیم. کره سبب خوش عطر و طعم شدن بیشتر آشخواهد شد. این آش با مقداری فلفل Pulbiber ترکیه خوش طعم تر میشود.

منبع :

– دانشنامه شهری ایران

– ویکی کتاب

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آش اوماج تبریز”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *