نان و شیرینی اهری

کمتر شهری در ایران وجود دارد که شیرینی و نان مخصوص و به نام خود را داشته باشد. شهر اهر یک نوع شیرینی با نام « اهری» و نوعی نان به نام “نان اهری” (یتی قات) دارد که جز سوغات این شهرستان محسوب می شود.

ahari

مواد لازم :

  • آرد۶۰۰گرم (۶و۱/۴پیمانه)
  • روغن مایع۱۸۰گرم (۱و۱/۴پیمانه)
  • ماست پر چرب۱۶۰گرم (۱پیمانه)
  • نثار۲۸۰گرم(۳پیمانه )
  • تخم مرغ۲عدد
  • زنجبیل۲ق س
  •  وانیل۱/۸ق س
  • آمونیاک۱ق م      یا (پکینگ پودر۱ ق م    سرکه سفید۱ق چ)

مواد رویه:

  • زرده۱عدد
  •     روغن مایع۱ق س
  •   دوشاب(شیره انگور)۱/۸ق س

طرز تهیه :

پودر قند وتخم مرغ وانیل را ده دقیقه با همزن میزنیم تاسفید وکشدارشود.آمونیاک وماست را با هم مخلوط کرده ، به مواد اضافه میکنیم.بعد روغن را اضافه کرده،سپس زنجبیل وآرد را کم کم اضافه میکنیم زیاد هم نمیزنیمیک خمیر کشدار ونرم میشود روی ظرف  پلاستیک میکشیم و۲ساعت در یخچال استراحت میدهیم.روی میز کار آرد میریزیم(۱سانت) خمیر را روی آرد میگذاریم با کف دست آرام چند ضربهروی خمیر میزنیم تا حباب های داخل خمیر خارج بشه،با وردنه خمیر را به قطر ۱سانت باز  میکنیم با قالب گرد۱۰سانتی قالب زده درقالب آرد پاشی شده میچینیم.رویه را میکشیم وبا چنگال به شکل +میکشیم.در فر گرم شده طبقه وسط ۲۰۰درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه میپزیم.اگر بکینگ پودر استفاده میکنید ۳ق س روغن بیشتر لازم است سرکه راقبل از آرد به مواد اضافه کنید.اگر زیاد به خمیر دست بزنید نان خشک میشود.آمونیاک پودری است که بوی زننده دارد،واز لوازم قنادی ها میتوانید تهیه کنید.حدالامکان مواد را وزن کنید،در غیر این صورت آرد ونثاررا قبلا الک کنید بعدا پیمانه کنید.اگر هنگام قالب زدن روی خمیر ترک داشت مشکل ندارد هنگام پختن ازبین میرود.بجای دوشاب میشود از شیره غلیظ  استفاده کرد،ولی با دوشاب خوشرنگ تر میشود.

shiriniahari

منبع :

– اهرنیوز

– وبلاگ ۹۸

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “نان و شیرینی اهری”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *