امامزاده محسن همدان

امامزاده محسن در روستاي فرجين در ۱۶ کيلومتري شهر همدان واقع شده و به علت استقرار در يکي از درههاي باصفا و سرسبز دامنه کوه الوند، به «امامزاده کوه» يا «امامزاده کوهستان» نيز مشهور است.
بقعه امامزاده محسن، بر فراز تپه اي در دامنه شمالي کوهستان الوند و در انتهاي دره سرسبز و مصفاي برفين (وفرجين) قرار گرفته و به همين دليل به امامزاده کوه نيز شهرت يافته است.
اين دره به علت امتداد شرقي به غربي، در تمام ساعات روز، از تابش نور خورشيد بهره مي گيرد.
ساختمان بقعه به شکل مستطيل بوده و نماي آن از يک ايوان بزرگ که بر فراز ورودي مقبره احداث شده و اتاقهايي دو طبقه در دو سوي ايوان آن قرار دارد، تشکيل شده است. ساختمان مرکزي امامزاده مشتمل بر دو حرم پيوسته با دو گنبد دوپوش است. پلان داخلي مقبره از دو شبستان تشکيل شده است. شبستان اول محل دفن سه تن از اصحاب حضرت علي است که در فتح همدان در زمان خليفه دوم در جنگ شرکت داشتهاند و شبستان دوم نيز مدفن امامزاده محسن است. روي قبر امامزاده يک صندوق چوبي با حاشيهبندي و طرحهاي زيباي هندسي وجود دارد که در داخل حاشيه آن نسب امامزاده و صلوات بر محمد و آل محمد به گونهاى زيبا در ميان گل و بوتههاى ظريف تکرار شده و تاريخ ساخت آن نيز ۹۳۵ هجرى قمري نوشته شده است. روى اين صندوق ضريحى نسبتاً بزرگ از چوب به صورت مشبک و گرهبندى قرار گرفته است.
فاصله امامزاده کوه تا شهر همدان، حدود ۱۵ کيلومتر است، که مسير ان از شهر مريانج و روستاي سولان، توئين، موئين وفرجين مي گذرد. در روي مقبره امامزاده محسن، اثري از سنگ قبر مشاهده نمي شود، اما در حاشيه صندوقي چوبي، هويت امامزاده به نام: محسن بن علي النقي بن الحسين بن زيد بن الحسن المجتبي (ع) و تاريخ ساخت صندوق به سال ۹۳۵ هجري نوشته شده و با تکرار صلوات تزئين شده است.
اين بقعه، مدفن يکي از اصحاب حضرت علي (ع) به نام ابودجانه انصاري نيز هست.
تاريخ ساخت بناي بقعه ، بر اساس شناسنامه آن، قرن هفتم هجري است، که به دوره ايلخانيان مي رسد. اين بنا تا کنون چند بار مرمت شده و شباهت زيادي به بناي “هفتاد و دو تن” در ساروق اراک دارد و به شماره ۸۲۴ مورخه ۵/۱۰/۴۷ در فهرست آثار تاريخي به ثبت رسيده است.
منطقه جغرافیایی امام زاده، به لحاظ دارا بودن آب و هوای مطبوع و دره های مصفا ، علاوه بر جذابیت زیارتی از جنبه سیاحتی و تفریجگاهی نیز، برخوردار می باشد.
منبع:
– سیری در ایران
برچسب ها آثار تاریخی همدانابودجانه انصاریاستان همداناصحاب حضرت علیاماکن توریستی همدانامامزاده کوهامامزاده کوهستانامامزاده محسنامامزاده محسن روستای فرجینامامزاده محسن روستای فرجین همدانامامزاده محسن فرجینامامزاده محسن فرجین همدانامامزاده محسن همدانامامزاده محسن وفرجينامامزاده محسن وفرجين همدانايلخانيانایلخانیانبقعه امامزاده محسنبقعه امامزاده محسن همدانبهترین زمان سفر یه همدانتاریخ همدانتوریستتوریست همدانتوریستیجاذبه های گردشگری همدانچگونه به همدان سفر کنیمدره برقیندره برقین همداندره فرجیندره وفرجین همداندره ی وفرجیندوره ايلخانياندوره ایلخانیاندیدنی هادیدنی های همداندیدنیهادیدنیهای همدانروستای فرجینزیبایی های همدانساروق اراکسفر یکروزه به همدانسیاحتیشهر تاریخی همدانشهر همدانطبیعت بکرطبیعت همدانفرجینفریجگاهکوهستان الوندگردشگاه های همدانگردشگرگردشگر همدانگردشگران همدانگردشگریمراکز توریستی همدانمراکز دیدنی همدانمراکز گردشگریمراکز گردشگری همدانمردم همدانمسیرهای دسترسی به همداننسب امام زاده محسن همداننسب امامزاده محسننقاط دیدنی همدانهمدانوفرجین
0 دیدگاه در “امامزاده محسن همدان”