باسلوق مراغه

باسلوق نوعی شیرینی و سوغات مراغه و ملایر و اراک است که در این شهر تولید می‌شود. برای تهیه این شیرینی از دوشاب (شیره انگور)،نشاسته، مغز بادام یا مغز هستهٔ شیرین زردآلو و ادویه استفاده می‌شود.

baslooghmaraghe

باسلوق را در مراغه معمولاً اواسط آذرماه تهیه می‌کنند تا در حدود عید نوروز آماده مصرف شود. فرایند آماده کردن باسلوق که حدود سه ماه به طول می‌انجامد اجمالاً بدین شرح است:

مواد لازم:

  • نشاسته : ۲ پیمانه
  • آب : ۲پیمانه
  • شکر : ۱/۵پیمانه
  • گلاب : نیم پیمانه
  • گردو : به میزان لازم
  • کره : ۱۰۰گرم
  • پودر نارگیل: به میزان لازم

طرز تهیه :

نشاسته را در آب سرد حل می کنیم و از صافی رد می کنیم. سپس ظرف را که بهتر است از جنس تفلون باشد، را روی حرارت می گذاریم. کمی که گرم شد، شکر را به آن اضافه می کنیم. بهتر است دائم آن را هم بزنیم. نشاسته کم کم گلوله می شود.  شما همچنان هم بزنید و با پشت قاشق چوبی آن را صاف کنید. سپس گلاب را به آن اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید.آنقدر  هم بزنید تا نشاسته سفت شود.  وقتی که نشاسته سفت شد، کره را به آن بیفزایید. و هم بزنید. این باعث می شود تمام مواد از اطراف ظرف کنده شود. سفتی نشاسته  باید مثل خمیر باشد. بعد از این مرحله، مقداری پودر نارگیل روی یک سینی می ریزیم و مقداری از خمیر را برمی داریم. خمیر نباید به دست بچسبد. سپس آن را روی سینی و پودر نارگیل پهن می کنیم. سپس از یک طرف آن گردوها را می چینیم .بعد از این، خمیر را لوله می کنیم و می گذاریم کمی خنک شود.بعد از حدود یک ساعت آن را درون یخچال می گذاریم تا چند ساعت بماند. سپس آنها را برش می زنیم  و درون ظرف مورد نظر می چینیم.

نکته ۱ : در برخی از دستورات طبخ باسلوق، میزان شکر، یا با میزان نشاسته برابر است و یا بیشتر. در صورت تمایل می توانید مقدار شکر را افزایش دهید.

نکته ۲ : در صورت تمایل می توانید از خلال بادام یا خلال پسته نیز در کنار گردوها استفاده نمایید.

طریقه دوم طرز تهیه  باسلوق

مواد لازم:

  • گردو   ۱۵۰ گرم
  • نشاسته ۳۵۰ گرم
  • آب      یك و یك دوم لیوان
  • گلاب   یك دوم لیوان
  • شكر    ۳۰۰ گرم
  • كره ی پاستوریزه        ۱ قاشق غذاخوری
  • پودر نارگیل    به مقدار لازم

طرزتهیه

سوزن را نخ كنید و از وسط  گردو  رد كنید تا گردوها به هم متصل شوند. نشاسته را در  آب  سرد   حل كنید، گلاب را به آن اضافه كرده و از صافی رد كنید تا مایه یك دست شود. سپس شكر را اضافه كنید. مخلوط را روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا مایه غلیظ شود. (تقریباً غلظت آن به صورت خمیر نرم در آید) كره را اضافه كرده، سپس مایه باسلوق را از روی حرارت برداشته ، روی كاغذ روغنی كه پودر نارگیل پاشیده اید پهن كنید.گردو را در یك طرف خمیر قرار داده و به كمك كاغذ آن را رول كنید و دو سر آن را بهم بچسبانید و به مدت ۸-۷ ساعت داخل یخچال قرار دهید. پس از این مدت، باسلوق را از یخچال در آورده، و به صورت دلخواه برش دهید و سرو نمایید.

بعضاً باسلوق را به جای چیدن بر روی نخ، گرد کرده داخلش مغز گردو می‌گذارند و در ظروف سفالی می‌چینند تا شکرک بیاورد. این نوع را سجوق می‌نامند.

منبع :

– ویکی پدیا

– زیبایی های مراغه

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “باسلوق مراغه”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *