باقالی قاتق گیلان

باقالی قاتق یکی از غذاهای محلی گیلان است.

مواد لازم برای چهار نفر :
باقالی خشک کشاورزی(پاچ باقلا رشتی)=۱۰۰ گرم
شوید(شبت) خشک= ۲ قاشق غذاخوری
سیر= ۳ الی ۴ حبه
تخم مرغ =۲ عدد
روغن= ۲ قاشق غذاخوری
آب= ۲ لیوان
زردچوبه-نمک- فلفل= به میزان دلخواه

baghala-ghatogh-2

طرز تهیه:
ابتدا باقالی خشک را ۵ الی ۶ ساعت قبل (معمولا یک شب تا صبح) در آب خیس کرده تا پوست آن به راحتی جدا شود. سپس پوست آن را جدا کرده و می شوریم. روغن را در یک قابلمه داغ نموده ، سپس باقالی و سیر خشک خرد شده یا رنده شده را در آن تفت می دهیم. بعد از کمی تفت دادن شوید خشک و نمک- فلفل- زردچوبه را اضافه کرده و کاملا هم می زنیم و در روغن تفت می دهیم. وقتی کاملا بخار جمع شد، ۲ لیوان آب ولرم را به قابلمه اضافه کرده و می گذاریم تا باقالی ها پخته شوند(دقت شود که باقالی له نشود.) در آخر تخم مرغها را در خورش می شکنیم و در ظرف را می گذاریم تا خورش جوش بخورد و تخم مرغها ببندد.

2313

نکات مهم
تخم مرغها را بعد از شکستن در خورش نباید هم زد. کافیست کمی زرده آن را شل کنید تا به همان شکل کامل ببندد.
می توان از تخم مرغ به تعداد نفرات در این خورش استفاده کرد.می توان به جای شوید خشک، از شوید تاز ه خرد شده در این خورش استفاده کرد. عطر و طعم بهتری خواهد داشت.بجای سیر خشک هم می توان از برگ سیر تازه خرد شده استفاده نمود. در خطه شمال کشور این غذا را به همراه چلو یا کته، سیر ترشی، ماهی شور و زیتون پرورده سرو می کنند

منبع:

سایت آشپزی آکا

باقالی قاتق گیلان

گیلان, ایران

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “باقالی قاتق گیلان”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه