h شیرینی و سوغات کرمانشاه | پورتال جامع گردشگری دولان

شیرینی و سوغات کرمانشاه

بیش‌تر تولیدات هنرهای سنتی از جمله گلیم، موج، سجاده، ظروف قلم‌زنی شده،‌ چاقو کرند، نمد، گیوه و هم‌چنین خوراکی‌هایی چون نان شکری، نان برنجی، نان خرمایی و روغن حیوانی از سوغاتی‌های استان کرمانشاه هستند.

سوغات کرمانشاه

سوغات کرمانشاه

نان برنجی

مواد لازم:
آرد برنج نيم كيلو
شكر ۲۰۰ گرم
تخم مرغ ۱عدد
كره يا روغن كرمانشاهي ۲۰۰ گرم
گلاب نصف فنجان قهوه خوري
زعفران آب شده يك قاشق مرباخوري
خرفه يا سياه دانه به مقدار لازم

طرز تهیه :

  •  ابتدا آرد برنج را الک مي كنيم.
  •  آرد را با روغن مخلوط كرده و كمي آن را ورز مي دهيم تا روغن در آرد حل شود.
  •  شكر را در نصف ليوان آب حل كرده و روي حرارت قرار مي دهيم تا بصورت شربت درآيد.
  •  بعد از سرد شدن شربت، آن را به آرد اضافه مي كنيم.
  •  تخم مرغ را به همراه زعفران و گلاب به مخلوط آرد اضافه مي كنيم و خمير را ورز مي دهيم.
  •  خمير را مدت ۵ ساعت در جاي مناسبي با دماي معتدل قرار مي دهيم و روي آن با پارچه ي تميزي مي پوشانيم. خمير را نبايد در يخچال بگذاريم، ولي در گرما هم نباشد.
  •  بعد از ۵ ساعت آن را مجددا كمي ورز مي دهيم و از خمير، تکه هايي به صورت گردو درست مي كنيم و در كف دستمان كمي پهن مي كنيم.
  •  چند دانه خرفه (سياه دانه) روي شيريني ها مي ريزيم و در سيني فر مي چينيم.
  •  سيني حاوي شيريني ها را در طبقه ي وسط فري كه از قبل روشن كرده ايم و دماي آن ۱۷۰ درجه است، براي ۲۰ دقيقه تا نيم ساعت قرار مي دهيم.

توجه: اين شيريني را مي توانيد خارج از يخچال و در محل خنکي نگهداري کنيد.

نان برنجی کرمانشاه

نان برنجی کرمانشاه

 نان خرمایی 

مواد لازم :
آرد سفید  نیم کیلو
کره ی گیاهی  ۲۵۰ گرم
ماست  ۲۵۰ گرم
نمک  یک قاشق چای خوری
بیکینگ پودر  یک قاشق مرباخوری
خرمای بدون هسته  نیم کیلو
پودر مغز گردو، بادام، پسته و کنجد  از هر کدام دو قاشق غذاخوری
دارچین  یک قاشق چای خوری
زعفران آب شده  یک قاشق مرباخوری

طرز تهیه :

  •  خرماهای بدن هسته را چرخ یا له کنید.
  • کره را کمی روی حرارت آب کنید.
  • ماست را با بیکینگ پودر و زعفران و کره ی آب شده مخلوط کنید.
  •  آرد را پس از الک کردن کم کم به همراه وانیل به مخلوط بالا اضافه کنید و هم بزنید.
  •  خمیر را خوب ورز دهید.
  •  خمیر را در یک ظرف که درب آن را پوشانیده اید، خارج از یخچال(جایی که نه زیاد سرد و نه زیاد گرم باشد) به مدت ۲-۱ ساعت قرار دهید.
  • بعد از خمیر به اندازه یک گردو بردارید و داخل آن را با خرمای له شده و پودر مغز بادام و گردو و پسته پُر کنید.
  • شیرینی ها را می توانید به هر شکل که دوست دارید، درست کنید.
  • شیرینی ها را در سینی فر چیده و به مدت ۲۵-۲۰ دقیقه، در درجه حرارت ۳۴۰ درجه فارنهایت یا ۱۷۰ درجه سانتیگراد در طبقه ی وسط فر قرار دهید.
  • در صورت تمایل می توانید مقداری کنجد روی شیرینی ها بپاشید. در ضمن می توانید پودر مغز گردو و بادام و پسته را با خرما و دارچین مخلوط کنید و در وسط نان خرمایی قرار دهید و روی آنها را کنجد بپاشید.
نان خرمایی کرمانشاه

نان خرمایی کرمانشاه

منابع :

– ایران حال

– آکا ایران

شیرینی و سوغات کرمانشاه

کرمانشاه, ایران

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “شیرینی و سوغات کرمانشاه”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه