آش دندونی تبریز (دیشلیق)

در اکثر نقاط ایران رسم است وقتی بچه اولین دندانش را در آورد برایش آش دندونی درست می کنند. در اصطلاح تبریزیها آش دندونی با نام دیشلیق شناخته می شود که خوراکی مقوی وبسیار خوشمزه است. قدیم اعتقاد داشتند که اگر یه دانه از نخود این خوراک را به همراه هفت عدد گندم تو ی نخ ردیف کرده و پشت شانه راست بچه سنجاق کنند درد دندان آوردن وی کمتر می شود!

dishlig

مواد لازم:

  1. گندم: یک کیلو
  2. نخود آبگوشتی: نیم کیلو
  3. شیر: یک لیتر
  4. مغز گردو: نیم کیلو
  5. خلال پسته: نصف لیوان
  6. خلال بادام: نصف لیوان
  7. کشمش پلوئی: نیم کیلو
  8. پیازداغ: مقداری
  9. کره یا روغن حیوانی: ۳۰۰ گرم

طرزتهیه:

گندم را بشورید و سه روز خیس کنید در این مدت چند باری آبش را عوض کنید تا زمانی که آبش تقریباً بی‌رنگ شود بعد از سه روز، یک روز هم بگذارید با شیر خیس بخورد بعدش شیر را دور بریزید. بعد گندم را بگذارید بپزد تا حسابی لعاب بندازد (نباید آبکی باشد) نخود را که قبلاً پختید به آن اضافه کنید بگذارید بجوشد وخوب لعابدار شود کره را اضافه کنید و از روی گاز بردارید، کشمش را ازچند ساعت قبل خیس کنید وبه موادتان اضافه کنید (درصورت تمایل میتوانید کشمش را کمی تفت بدید) در ظرف مورد نظر بکشید و روی آن را با مغزها یی که در مواد لازم نوشته شده و پیاز داغ بپوشانید.

ashdanduni

منبع:

– ویکی کتاب

آش دندونی تبریز (دیشلیق)

East Azerbaijan, Tabriz, Jannat, Kosar Boulevard, Iran

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آش دندونی تبریز (دیشلیق)”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه