موزه آموزش و پرورش اصفهان

13911206000485_PhotoLتاريخچه

اصفهان شهر هنر و انديشه و جايگاه تمدن و فرهنگ ايران است دانشمندان و هنرمندان اين ديار در بلنداي تاريخ با آفرينش آثاري بي نظير خدمات ارزنده اي را به فرهنگ و تمدن بشري عرضه داشته اند جايگاهي چنين رفيع مي طلبد تا وارثان آن دوره پر افتخار ضمن حراست از مفاخر گذشته راه تكامل و مسير پويايي فرهنگ درخشان اين سرزمين را ادامه دهند.

در اين راستا ايجاد موزه اي براي حفظ ميراث آموزش و پرورش به عنوان كانون فرهنگ و هنر جامعه در سرلوحه اي اهداف اين سازمان قرار گرفت.

محل اين موزه منزل مسكوني شادروان عطاءالملك دهش از شخصيت هاي اجتماعي اواخر دوره قاجار مي باشد كه داراي مجموعه اي از هنر ايراني و اروپايي است اين ساختمان پس از پيروزي انقلاب اسلامي به مدرسه تبديل شد كه پس از باز سازي در سال ۱۳۷۸ به عنوان جايگاه موزه آموزش و پرورش مورد استفاده قرار گرفت.

اين موزه با ايجاد زمينه هاي مناسب براي استفاده از تجارب گذشتگان فراهم آوردن شرايطي براي مقايسه وضعيت آموزشي گذشته و حال، تجليل از پيش كسوتان و طلايه داران نظام تعليم و تربيت، حفظ ياد و نام شان همت گماشته است.

معرفي زير مجموعه ها

بخش نمايش تاريخ و فرهنگ اصفهان

در اين بخش با ارايه ي تصاويري از مدارس قديمي ، دانش آموزان ، وسايل كمك آموزشي و كتابهاي درسي و قديمي ، سير تحول آموزش و پرورش استان اصفهان به نمايش گذاشته شده است . تصوير و زندگي نامه ي دبيران و مديران كل آموزش و پرورش استان اصفهان ، بخشي از تاريخچه ي آموزش و پرورش را در معرض ديد بازديد كنندگان قرارمي دهد .

تصاوير و آثار مشاهير و فرهنگيان پيشگامي چون حاج سيد سعيد طباطبائي ، سيد ضياء الدين جناب ، ميرزا عبدالحسين خوشنويس ( قدسي ) و … زينت بخش اين قسمت است .

واحد آرشيو

مجموعه اي نفيس از اسناد وزارت معارف و آموزش و پرورش و نيز مدارك تحصيلي دوره هاي مختلف آموزشي و آلبومهايي از تصاوير دانش آموزان ، مديران و مدارس قديمي در اين واحد نگهداري مي شود .

همچنين آمار نامه ها و اسناد مربوط به تشكيلات اداري و آموزشي موجود ، مرجع ارزشمندي براي تحقيقات مختلف به شمار مي روند كه با توجه به ضوابط موزه در اختيار پژوهشگران و علاقه مندان قرار مي گيرد .

كتابخانه

در اين قسمت علاوه بر تعدادي كتابهاي خطي با چاپ سنگي، مجموعه‌اي از كتابهاي درسي قديمي نگهداري مي گردد.كتابهاي تخصصي مربوط به مشاهير و تاريخ اصفهان، سالنامه‌هاي مدارس، مجلات و روزنامه هاي قديمي و نشريات مربوط به آموزش و پرورش استان اصفهان نيز بخشي از كتابخانه موزه را تشكيل مي‌دهند .

از جمله نفايس اين كتابخانه مجموعه ي كاملي از روزنامه ي « فرهنگ » ، اولين روزنامه ي منتشر شده مي باشد .

واحد سمعي و بصري

در اين واحد فيلم هاي ويديويي با موضوعاتي نظير سخنراني هاي مقامات رسمي آموزش و پرورش ، مراسم بزرگداشت مقام معلم ، همايش ها و گردهم آيي هاي مختلف ، جشن ها و مراسم مدارس گوناگون ، فيلم هاي مستند موزه داري و لوح هاي فشرده رايانه اي ( CD ) در زمينه هاي تاريخي و معرفي اماكن ديدني اصفهان و معرفي موزه هاي بزرگ جهان ، مجموعه ي جالبي گرد آمده است كه اطلاعات سودمنددي را به بازديد كنندگان عرضه مي كند .

همچنين در اين قسمت شرايط مناسبي فراهم گرديده است تا بازديدكنندگان در بدو ورود با ارايه ي توضيحاتي براي استفاده ي بيشتر از موزه راهنمايي شوند .

نمايشگاه آثار معاصر

از تاسيس موزه تا به حال۲۰ نمايشگاه که از آثار هنري همکاران فرهنگي و دانش آموزان برگزار گرديده است.

در موزه مكان دايمي با امكانات مناسب براي فرهنگيان و دانش آموزان رشته هاي مختلف هنري و علمي در نظر گرفته شده است در آن جا بتوانند آثار و آفرينش هاي ارزنده ي خويش را در زمينه هاي عكاسي ، نقاشي ، پيكرتراشي ، خطاطي و … به نمايش بگذارند .

نمايشگاه افتخارات علمي و ورزشي

تصوير اولين معلم ورزش استان اصفهان به همراه جام ها و مدال هاي ورزشي در كنار تصاويري از اولين فارغ التحصيلان دانش سراي عالي اصفهان و نيز نمايش افتخارات و رتبه هاي به دست آمده توسط فرهنگيان و دانش آموزان در عرصه هاي كشوري و جهاني زينت بخش اين قسمت است .

آموزش و پروش و دفاع مقدس

فعاليتهاي گوناگون فرهنگيان و دانش آموزان رزمنده و بسيجي در طول سال هاي دفاع مقدس و آثار برجا مانده از شهيدان عزيز فرهنگي اين واحد را آراسته است .

واحد رايانه

به منظور حفظ سلامت اسناد و مداركي كه در موزه نگهداري مي شود . اين اسناد به صورت لوح هاي فشرده ( CD ) در اختيار پژوهشگران قرار مي گيرد و علاوه بر اين ، واحد رايانه با تهيه ي نرم افزارهاي ويژه امكان دسترسي به اطلاعاتي در مورد موزه ي آموزش و پرورش ، موسسات آموزشي و … را براي علاقه مندان فراهم آورده است . طراحي و آماده سازي بيروشورها ، پوسترها ، طرح جلد نشريات مختلف موزه و … از ديگرفعاليت هاي اين واحد مي باشد .

واحد پژوهش

واحد پژوهش با انجام تحقيقاتي در زمينه ي سير تحول آموزش و پرورش ، بازخواني و نقد اسناد و مدارك آموزشي ، فراهم آوردن مطالب تخصصي مورد نياز نشريات موزه ، فعاليت هاي ارزشمندي را تاكنون داشته است .

همكاري با موسسات و پژوهشگراني كه براي تحقيق به موزه مراجعه مي نمايند و برنامه ريزي براي برگزاري همايش هاي علمي و فراخوان مقالات از ديگر فعاليت هاي اين واحد به شمار مي آيند .

انتشارات موزه

چاپ مجموعه مقالات « سير آموزش و پرورش با نگاهي ويژه به استان اصفهان » ، انتشار گزارشي از تاسيس و فعاليت هاي موزه به همراه مقالات تخصصي و معرفي منابعي كه در موزه نگهداري مي شود ، تهيه و چاپ بروشورهاي تبليغاتي ، كارت پستال و كارتهاي دعوت و تبريك و همكاري براي انتشار زندگي نامه ي شهيدان فرهنگي استان اصفهان از فعاليت هايي مي باشد كه تاكنون در اين بخش صورت گرفته است . انتشار گاهنامه ي يادمان فرهنگي نيز از اهداف اين بخش مي باشد .

موزه آموزش و پرورش اكنون ميعادگاه فرهنگيان ، دانش آموزان ، دانشجويان ، پژوهشگران و شيفتگان فرهنگ مي باشد و همه روزه علاقه مندان بسياري از آن بازديد به عمل مي آورند .

ارتباط با موزه

تلفن : ۲۳۳۴۸۱۶

آدرس: خيابان شمس آبادي چهار راه قصر كوي دهش

وب سايت: آموزش و پرورش

ساعات بازديد

از شنبه تا چهار شنبه ۸ الي ۱۷

پنج شنبه ۸ الي ۱۲

قيمت بليط : رايگان

تورهاي بازديد: با هماهنگي قبلي پذيرفته مي شوند.

منبع : شهرداری اصفهان

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “موزه آموزش و پرورش اصفهان”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *