قورماشورباسی

قورماشورباسی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی، روستای دیزج امیرمدار است.

مواد لازم:

  • “سبزی محلی کالش” (اگر موجود نبود از پیاز استفاده نمائید): ۲۰۰ گرم    (این سبزی شبیه پیازچه بوده و حالت روغنی دارد و در فصول سرما درسبزی فروشی های آذربایجان قابل تهیه می باشد.)
  • گوشت قورما: ۴ تکه (به تعداد نفرات)
  • روغن: از روغن حیوانی خود قورما استفاده می شود.
  • لپه: یک فنجان فرانسه سرصاف
  • سیب زمینی: دو عدد (به ازای هر نفر نصف سیب زمینی در نظر گرفته می شود)
  • تخم مرغ: دو عدد (به ازای هر دو نفر یک تخم مرغ در نظر گرفته می شود)
  • رب: نصف تا یک قاشق غذاخوری
  • نمک، فلفل قرمز، زردچوبه: به میزان لازم

gormashorbasi

روش قورمه کردن گوشت:

گوشت را قطعه قطعه می‌کنیم و سپس آنها را می‌شوییم.آب را در دیگ مسی یا آلومینیومی می‌جوشانیم و گوشت‌های تکه‌تکه شده را داخل آن می‌ریزیم و می‌گذاریم کمی بجوشد.در این حین کف روی آن را جمع کرده دو سه عدد پیاز و کمی نمک را داخل آن ریخته می‌گذاریم به مدت یک ساعت بجوشد تا دانه‌های روغن روی آب جمع شود.سپس آن را از صافی رد می‌کنیم و این آب را به عنوان اشکنه گوشت استفاده می‌کنیم.یک ملاقه از روغنی که قبلاً از دنبه گوسفند تهیه کرده‌ایم را ته قابلمه می‌ریزیم و یا سه عدد پیاز را خرد کرده و با گوشت تفت می‌دهیم.بعد که گوشت سرخ شد آن را در خمره‌ای سفالین می‌ریزیم.روغن آب شده حاصل از دنبه گوسفند را روی گوشت می‌ریزیم تا جایی که روی گوشت را کاملاً بپوشاند. سپس آن را در مکانی سرد می‌گذاریم.

طرز تهیه قورماشورباسی:

گوشت قورما را با کمک قاشق کنده و داخل قابلمه میریزیم (یعنی گوشت به همراه روغن حیوانی آن)، سپس سبزی “کالش” را به قابلمه اضافه می کنیم.گوشت و سبزی را روی حرارت ملایم کمی تفت می دهیم، کمی زردچوبه را نیز به آن می افزائیم تا روغن قورما ذوب شده و سبزی کمی تفت بخورد.سپس لپه از قبل خیس شده و آبکش شده را به آن می افزائیم.بعد مقداری نمک و آب (به اندازه لازم برای تهیه ترید، کمی بیش از آن، چون حین جوشیدن مقداری از آب بخار خواهد شد)، را به قابلمه می افزائیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا لپه بپزد.وقتی لپه پخت، سیب زمینی پوست کنده شده و چهار یا شش قاچ شده را به قابلمه می افزائیم. سپس رب را داخل مقدار کمی آب حل کرده و به قابلمه می افزائیم و اجازه می دهیم روی حرارت ملایم خوب بپزد. همچنین کمی فلفل قرمز نیز به آن می افزائیم.وقتی سیب زمینی پخت (البته دقت کنیم تا زیاد نپزد و وا نرود)، نصف استکان آب خنک به قابلمه می افزائیم. این کار باعث خواهد شد تا شوربا از جوشیدن باز بایستد. در این حالت تخم مرغ را درون آب قابلمه می شکنیم و اجازه می دهیم بپزد. تا تخم مرغ نپخته است شوربا را هم نمی زنیم. (اگر آب در حال جوشیدن باشد، تخم مرغ به صورت دون دون درخواهد آمد و به صورت یکجا پخته نخواهد شد)بعد از پختن تخم مرغ، شوربای ما آماده است.

آب آن را همانند آبگوشت از خود شوربا جدا می کنیم. داخل آبش با نان سنگگ ترید درست می کنیم و خود شوربا همراه با نان و یا حتی بدون نان و با قاشق میل می شود.این شوربا همراه با ترشیجات، سبزی خوردن و یا ماست بسیار خوشمزه می باشد.

gormashorbasi-dizajamirdar

نکات:

۱-قبل از افزودن تخم مرغ، نصف استکان آب خنک به قابلمه می افزائیم. این کار باعث خواهد شد تا شوربا از جوشیدن باز بایستد. در این حالت تخم مرغ را درون آب قابلمه می شکنیم و اجازه می دهیم بپزد. تا تخم مرغ نپخته است، شوربا را هم نمی زنیم. (اگر آب در حال جوشیدن باشد، تخم مرغ به صورت دون دون درخواهد آمد و به صورت یکجا پخته نخواهد شد)

۲- اگر سبزی محلی کالش، در دسترستان نمی باشد می توانید از پیاز استفاده نمائید.

منبع:

– آشپزی لیدی الهام

قورماشورباسی

ديزج اميرمدار, آذربایجان شرقی, ایران

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “قورماشورباسی”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه