کوکوی شیرین

کوکوی شیرین یکی از غذاهای محلی قزوین و مشهد است.

دستور شماره یک، قزوین

مواد اولیه:

  • سیب‌زمینی متوسط: پنج عدد
  • تخم‌مرغ: چهار عدد
  • شکر: یک پیمانه
  • آب و گلاب: یک پیمانه
  • زعفران: به میزان لازم
  • روغن مایع و نمک: به میزان لازم

طرز تهیه:

سیب‌زمینی‌ها را پخته و زمانی که هنوز گرم هستند، چرخ‌کرده یا به صورت ریز رنده می‌کنیم.در ظرفی دیگر تخم‌مرغ‌ها را هم زده، دو قاشق از شکر را به آن اضافه کرده، روغن و نمک را نیز به همراه سیب‌زمینی‌ها به آن افزوده و با هم مخلوط می‌کنیم.روغن را درون تابه ریخته و وقتی کمی داغ شد مایه کوکو را در آن می‌ریزیم، وقتی که خودش را گرفت آن را بر می‌گردانیم تا طرف دیگر آن نیز سرخ شده و طلایی شود.شکر، آب، گلاب و زعفران را با هم مخلوط کرده و درون ظرفی دیگر روی حرارت می‌گذاریم و وقتی چند جوش خورد آن را روی کوکوهای آماده شده، ریخته و اجازه می‌دهیم تا با حرارت کم به خورد مواد برود، سپس آن را سرو می‌کنیم.

gazvin-kukushirin

دستور شماره دو، مشهد

مواد لازم:

  • سیب زمینی آب‌پز ۵۰۰ گرم
  • ماست ۳ قاشق سوپخوری
  • روغن مایع ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ ۴ عدد
  • زعفران آبکرده به میزان لازم
  • زرشک تازه ۱۵ گرم
  • خلال بادام ۳۰ گرم
  • آب نصف پیمانه
  • شکر ۱ پیمانه
  • گلاب ۴ قاشق سوپخوری
  • خلال پسته ۳۰ گرم
  • خیار شور یا خیار، لیموترش، گوجه فرنگی، فلفل دلمه‌ای برای تزئین

طرز تهیه:

سیب زمینی آب‌پز را رنده می‌کنیم تخم مرغها را با چنگال کمی می‌زنیم بعد به سیب زمینی اضافه می‌کنیم به مقدار خیلی کم نمک به مواد اضافه می‌کنیم چون غذا شکر دارد نمک نباید زیاد باشد.مقدار خیلی کم فلفل اضافه کرده مخلوط می‌کنیم سپس ماست را اضافه می‌کنیم با قاشق هم می‌زنیم تا مواد به خورد هم برود.تابه را روی حرارت گذاشته و روغن داخلش می‌ریزیم.می‌توان برای اینکه مواد یکدست شود با همزن برقی آنها را هم زد.برای تهیه شربت کوکو آب را داخل ظرف دیگری روی حرارت می‌ریزیم و شکر، زعفران، گلاب اضافه کرده و مخلوط می‌کنیم.مواد کوکو را داخل روغن داغ شده می‌ریزیم و پهن کرده و صاف می‌کنیم.

از روغن زیتون استفاده می‌کنیم.روغن زیتون را می‌توان چند بار برای سرخ کردن استفاده کرد به شرط آنکه رنگش عوض نشده و بوی غذا نگرفته باشد.خلالها و زرشک را به شربت اضافه می‌کنیم.وقتی یک طرف کوکو سرخ شد برمیگردانیم و روی آن شربت را می‌ریزیم می‌گذاریم طرف دیگر نیز سرخ شود و مواد شربت هم روی کوکو همراه با سرخ شدن آن بپزد.حرارت زیر کوکو باید خیلی کم باشد تا آرام آرام بپزد.در ظرف را نمی‌گذاریم تا عرق نکند و کوکو خوب سرخ شود.

معمولاً از سیب زمینی‌های متوسط استفاده میشود و به همان تعداد هم تخم مرغ بعد سیب زمینی‌های آب‌پز شده  را رنده می‌کنیم و با تخم مرغ هم میرنیم (کاملا هم می‌زنیم که حسابی مخلوط شود میتوانیم از هم زن استفاده کنیم) بعد زعفران را می‌ریزیم و کمی هم می‌زنیم بعد موادرا در تابه می‌ریزیم. این کوکو مثل کیک کمی پف دارد پس تابه خیلی کم ارتفاع نباشد (مثل ته دیگ ماست و تخم مرغ) ناگفته نماند قبلاً تتابه روعن ریختیم و کوکو وقتی سرخ شد شربت و روش می‌ریزیم (شزبت: ۱ لیوان آب .۲ لیوان شکر. زعفران آب کرده … گلاب)

برای تزیین هم از خلال پسته وبادوم و … استفاده میشه. معمولاً هم لوزی بر ش داده میشه.

kukushirin-mashhad

منبع:

– ویکی کتاب


Warning: Illegal string offset 'lat' in /home/dolan/public_html/my-files/plugins/dolan-map/index.php on line 90

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “کوکوی شیرین”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه