آش گوجه فرنگی تبریزی(آش آبغوره)

آش آبغوره یکی از غذاهای محلی خوشمزه در آذربایجان شرقی است که بیشتر در شهر تبریز طبخ میشود.این آش با نام های دیگری از جمله آش گوجه فرنگی و آش ترش نیز مشهور است.

ashgoje

مواد لازم:

  • سبزی شامل تره و جعفری به میزان مساوی: نیم کیلو
  • برنج آش (برنج نیم دان): یک لیوان
  • پیاز: یک عدد درشت
  • گوجه فرنگی: ۵ عدد
  • رب گوجه فرنگی: دو الی سه قاشق غذاخوری
  • لوبیا چشم بلبلی: نصف لیوان (اگر پخته باشد یک فنجان)
  • آبغوره: نصف لیوان الی یک لیوان (اگر ترشی آبغوره کم بود یک لیوان، اگر ترش بود نیم فنجان  لیوان می افزائیم).
  • نعنا: حدوداً یک الی دو قاشق غذاخوری
  • قرص عصاره مرغ: یک عدد
  • روغن: مقداری
  • نمک و فلفل: به میزان لازم

نکته : فنجان مورد استفاده ما، فنجان دسته دار آرکوروک فرانسه می باشد که حدوداً ۱۵۰میلی لیتری است.

پیش از تهیه:

۱- لوبیا را از حداقل ۶ ساعت قبل خیس کرده و چند بار آبش را عوض می کنیم تا نفخ احتمالی بر اثر خوردن آن به حداقل برسد. سپس درون قابلمه ای آبپز نموده و آبکش می نمائیم.

۲- گوجه فرنگی ها را به صورت درشت رنده می نمائیم. 

طرز تهیه:

۱- پیاز را نگینی خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن تفت می دهیم تا کمی سبک شود، خیلی سرخ نشود.

۲-سپس سبزی، برنج (شسته شده)، یک پارچ آب را ریخته و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا بپزد. در قابلمه بهتر است نیمه باز باشد و گاهی آش را هم میزنیم.

۳- کمی بعد که مواد جوشید، قرص عصاره مرغ را اضافه کرده و هم میزنیم و میچشیم اگر نیاز به نمک بود مقدار کمی می افزائیم. (دقت نمائیم چون رب کمی نمک در خود دارد).

۴- مواد که نیم پز شد گوجه رنده شده را می افزائیم و هم میزنیم. گوجه فرنگی ها در ابتدا کمی کف می کند ولی بلافاصله برطرف خواهد شد.

۵- وقتی برنج پخت و سبزی نرم شد و شروع به جا افتادن کرد، رب را در مقداری آب حل کرده و به آش می افزائیم تا خوب جا بیفتد. سپس فلفل را نیز می افزائیم. اگر آبش کم بود کمی آب نیز می افزائیم.

۶- در انتها لوبیای آب پز و آبغوره را می افزائیم و می گذاریم چند جوشی بزند.

۷- سپس نعنا را افزوده و لحظه ای روی حرارت هم می زنیم.

۸- سپس اجاق را خاموش می کنیم.آش ما آماده سرو است. این آش با نان سنگگ فوق العاده و آبغوره اضافی خوشمزه است.

نکات :

  1. به جای قرص عصاره مرغ می توان از آب گوشت، آب مرغ، آب قلم نیز استفاده کرد.
  2.    برخی یک مشت بلغور گندم هم به برنج می افزایند تا حلیم دار شود.
  3.    برخی به جای لوبیا چشم بلبلی، از لپه نیز استفاده می کنند.
  4. برخی مقداری آلوچه نیز به این آش می افزایند.
  5. گاهی به داخل این آش مقداری غوره یا “غوره غوره” (نوعی غوره نگهداری شده در آبغوره نیز در انتهای پخت) به این آش می افزایند. که برای کسانی که مزه ترش را دوست دارند، بسیار لذیذ می باشد. در آن صورت بهتر است که آبغوره حذف و با میزان آن کمتر شود.

منبع :

– دانشنامه شهری ایران

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آش گوجه فرنگی تبریزی(آش آبغوره)”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *