خورش ارومیه

ارومیه هم مانند همه شهرهای ایران غذاهای سنتی خاص خودشو داره که یکی از آنها خورش ارومیه است . این خورش در میان مردم این شهر بسیار مرسوم است طوری که نام شهر را به این خورش داده اند دراینجا با طرز پخت این خورش آشنا می شویم .اما توصیه می شود در اولین سفری که به  ارومیه داشتید حتما از این غذا میل کنید تا  طعم واقعی این خورش را با دستپخت مردمان  ارومیه  بچشید .

مواد لازم :

لوبیا چیتی پخته : ۲ پیمانه

پیاز : ۱ دونه متوسط

گوشت خورشی (بدون گوشت هم میشه)

غوره : ۱ قاشق غذاخوری

رب گوجه : ۱ قاشق

زعفران آبکرده

سیب زمینی

گوجه

بادمجان

نمک و فلفلkhoresh oroomie

لوبیا چیتی را شب قبل لوبیا رو خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنین و بذارین بپزد.پیاز رو با گوشت خورشی تفت بدهیدو بعد ادویه و فلفل و زردچوبه و آب هم اضافه کنید و بگذارید بپزد. بادمجانها رو به ۲ نیم کنید و نمک بپاشید و بعد از نیم ساعت که تلخی شون گرفته شد, بشویید و سرخ کنید. گوجه فرنگی رو هم به ۲ نیم کنید و تفت بدید. سیب زمینی ها رو هم خلالی کنید و سرخ کنید.
رب رو در کمی روغن تفت بدید.
نیم ساعت آخر پخت خورش, خیلی آروم بادمجانها و لوبیا چیتی رو به همراه غوره و رب تفت داده شده, به خورش اضافه کنید و اجازه بدید تا خورش جا بیفته! نمک خورش رو هم اندازه کنید.
خورش رو در ظرف بکشید و با سیب زمینی سرخ کرده و گوجه فرنگی تفت داده شده تزیین کنید و با برنج سرو کنید.

* مقدار غوره بستگی به ذایقه تون و ترشی غوره ها داره..خودتون میزون کنین

* اصل این خورش با گوشته ولی میتوان با مرغ نیز این غذا را درست کرد.

منبع:

– سایت seeiran

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “خورش ارومیه”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *