اریس(ریس) تبریز

اریس، ریس یا سوت شیرنی‌سی یکی از شیرینی‌های محلی تبریز است. اریس را از شیر، شکر، وانیل، پسته و کاکائو درست می‌کنند. اریس دارای انواع کاکائویی، تسبیحی و… می‌باشد.

ris

ریس کاکائوئی کشی :
این ریس دردونوع پسته ای و ساده تهیه میشود.
اگه بخواهید در خانه این شیرینی را تهیه نمایید میتونید به روش زیر عمل کنید .

مواد لازم :
شیر: ۲ پیمانه – شکر: نصف پیمانه – کاکائو : نصف پیمانه – کره:۲۵ گرم – خلال پسته : به میزان لازم

طرز تهیه:
همه مواد را با هم مخلوط کنید و داخل یک قابلمه ترجیحا” لعابی یا مسی بریزید، بگذارید روی حرارت ملائم تا بجوشد ، وقتی جوشید حرارت را کم کنید و گاهگاهی هم بزنید تا ته ظرف نچسبد ،وقتی غلظت آن مثل فرنی شد از روی حرارت بردارید. کف یک سینی پلاستیک بکشید و مایع را بریزید  و صاف کنید بعد روی آن را با پسته بپوشانید ، بگذارید ۵ ساعت دردمای معمولی اتاق سرد شود تا خودش را بگیرد، بعدبه صورت مستطیل برش بزنید.
میزان کاکائو بستگی به ذائقه دارد. می تواند کم یا زیاد باشد. هرچقدر بیشتر باشد شکلات شما تیره‌تر میشود.

ریس‌های حاضری را داخل کپسولهای پلاستیکی می‌پیچند تا خشک نشوند.
نکته: داخل قنادیها به جای شیر از گلوکز استفاده میشود.

ریس شیری کشی:
این ریس نیز در دو نوع پسته ای و ساده در دسترس می‌باشد.
مثل کاکائوئی هست فقط کاکائو را حذف کنید و در اواخر پخت کمی وانیل به آناضافه کنید.

ریس ترد:
این شکلات در دونوع کاکائوئی و شیری تهیه میشود و بافتش طوری نیست که در آن از پسته استفاده کنند.
به روش زیر شیرینی مشابه ریس ترد می توان درست کرد :

مواد لازم:
شیر:۲ پیمانه – شکر: نصف پیمانه – کاکائو : نصف پیمانه

طرزتهیه:
همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و مثل ریس کشی عمل میکنیم ، فقط مدت زمان جوشاندن آن زیاد است تا حدی می‌جوشانیم که مایه تقریبا از ظرف جدا شود ، سریع روی یک سینی که کاغذ روغنی ته آن انداختیم ، پهن میکنیم و اجازه میدهیم ۵ ساعت استراحت کند ، بعد برش می‌زنیم ، این نوع ریس هرچه بیات‌تر شود، خوشمزه‌تر میشود ، اوایل داخل  آن یه ماده کشی خوشمزه وجود دارد ولی رفته رفته همه بافت شیرینی ترد میشود.
این شیرینی علیرغم ظاهر ساده ای که دارد پختش آسان نیست !
برای تهیه ریس ترد شیری ، کاکا ئو رو حذف کنید و به جای آن دراواخر پخت وانیل به شیرینی بزنید.

ریس تسبیحی
یک نوع ریس هم هست که خیلی خوشمزه است به صورت دانه‌های تسبیح درشت تهیه میشود.

نکته : قنادي اختصاصي ريس و نوقا  قنادي افتخاري در خیابان منصور نرسيده به پل منصور  است.

افتخاری، جایی است كه هر مسافری بعد از سفر به تبریز برای خریدن سوغاتی باید به آنجا سری بزند. تازه بودن این شیرینی‌ها مهم است چون اگر كهنه باشد زود خشك می‌شود. افتخاری را به ریس، نوقا و راحت‌الحلقوم‌هایش می‌شناسند. این شیرینی‌های بسته‌بندی شده سوغات خوبی است. این شیرینی‌ها یا شهد یا خاك شكر دارند و به همین علت توصیه می‌شود خوردن چای را در كنارشان فراموش نكنید.

منبع :

– ویکی پدیا

– وب سایت تیشینه

-وب سایت برترین ها

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “اریس(ریس) تبریز”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *