خورش ماست

khoresh-mast

اگر برای ضیافتی بزرگ مانند جشن عروسی، میهمان اصفهانی ها باشید، میان انواع دسرهایی که سرو می شود، خورش ماست یکی از گزینه های حتمی است… البته اشتباه نکنید این غذا اصلا شباهتی به خورش های ما ندارد و اجزای اصلی اش را گوشت و البته ماست چکیده تشکیل می دهند و نشانه ای از یک میهمانی اصیل اصفهانی است. پس با ما همراه شوید تا با طرز تهیه این غذا یا بهتر بگویم، دسر آشنا شوید.خورش ماست یک دسر سنتی و قدیمی اصفهانی است که در بین اصفهانی ها بسیار پر طرفدار می باشد و آن را به عنوان پیش‌غذا یا دسر به صورت سرد استفاده می کنند.

مواد لازم
گوشت گردن بدون استخوان ۲۵۰ گرم (با استخوان ۳۰۰ گرم) – ماست چکیده بی نمک ۲٫۵ کیلوگرم – شکر۱ پیمانه سرخالی – زرده تخم مرغ ۲ عدد – آب ۲ تا ۳ پیمانه – پیاز ۱ عدد – گلاب – زردچوبه – نمک – زعفران ساییده – خلال پسته، بادام – زرشک

طرز تهیه
گوشت گردن را با پیاز، زردچوبه، نمک و آب کاملاً بپزید. استخوان ها را جدا کرده و گوشت را با گوشت کوب، درون یک ظرف مسی یا تفلون خوب بکوبید تا سفید و یکدست شود.
زرده های تخم مرغ، ماست و شکر را خوب مخلوط کرده و روی حرارت بگذارید. مواد را خوب به هم بزنید تا جوش بیایند. بعد از جوش آمدن، گوشت گردن کوبیده شده را در تابه ریخته و مخلوط ماست، زرده تخم مرغ و شکر را به آن بیفزایید و خوب مخلوط کنید. اگر کل مراحل را به خوبی انجام داده باشید، غذایی به دست می آید که کش می آید. حالا زعفران آب کرده و در صورت تمایل گلاب را به آن اضافه کنید. خورش ماست به دست آمده را با زرشک، خلال بادام و پسته تزیین نمایید.
بهتر است خورش را ۲۴ ساعت پیش از سرو کردن تهیه کرده و در یخچال نگهداری کنید تا جا بیفتد.

توضیحات

  • این خورش سرد سرو می شود.
  • از ظرف با جنس روی برای کوبیدن استفاده نکنید وگرنه رنگ غذا تیره و بد می شود.

 

منبع :

– ددری ها دات کام

– وبلاگ خبررسان۱

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “خورش ماست”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *