باقلوا تبریز

باقلوا گونهای شیرینی است که در کشورهای ایران، ترکیه، کشورهای آسیای میانه و قفقاز، برخی کشورهای عربی، یونان، قبرس و برخی مناطقروسیه تهیه میشود. باقلوا شیرینی سنتی ترکان آسیای میانه نیز هست. باقلوا در ایران به شکلهای مختلف همچون لوزی، مربعی و لولهای و در انواع طعمهای پسته ای، بادامی، نارگیلی وغیره با مواد اولیه نظیر: گلاب، شکر، هل، آرد، بکینگ پودر، زرده تخم مرغ، خاکه قند، شیر، روغن تهیه میشود. باقلواهای شهر غازی عِینتاب در ترکیه و باقلوای باکو (باکی پاخلاواسی) از مشهورترین باقلواها میباشند. در ایران این شیرینی در شهرهای قزوین، یزد و تبریز تهیه میشود.
باقلوای ترکیه
مواد لازم
- تخم مرغ ۳عدد
- شیر۱لیوان-ماست۱لیوان
- روغن مایع۱لیوان
- بیکینگ پودر۱بسته
- آردگندم به مقدار لازم
- گردونیم کیلو
- کره ۴۰۰ گرم
- نشاسته۱کیوگرم
- پودر پسته(برای تزئین)۵۰گرم
- روغن مایع برای چرب کردن خمیر ۱٫۵ لیوان
- برای شربت باقلوا:شکر ۴ لیوان
- آب ۴٫۵لیوان
- لیموترش ۲/۱ عدد
طرز تهیه
تخم مرغ ،شیر،ماست،و روغن مایع را مخلوط کنید .آرد و بکینگ پودر را الک کرده و به مخلوط اضافه کنید .یک خمیر درست کنید که به دست نچسبد.چند دقیقه در حرارت اتاق بگذارید ،روی آن را با دستمال مرطوب بپوشانید . از خمیر ۶۰ تکه کوچک به اندازه فندق جدا کنید . روی آن ها را نشاسته بپاشید . با کمک وردانه پهن کنید و ۱۰ خمیر را روی هم چیده ،دوباره با هم ورز دهید تا یک لای نازک در بیاید.بعد سینی را چرب کنید (با این مواد می توانید دو تا سینی به اندازه ۳۵*۳۵ سانتی متر باقلوا درست کنید )،و لایه اول را روی سینی پهن کنید .روی آن را چرب کنید .دوباره ده تا خمیر کوچک بردارید و روی انها نشاسته بپاشید .یکی یکی ورز بدهید .روی هم بچینید . یک لای بزرگ به اندازه سینی ورز دهید .روی آن را چرب کرده گردو بپاشید.این کار را تا شست تا خمیر تمام شود انجام دهید.دو تا لایهء یک بار گردو بپاشید .آخرین لایه ء خمیر را که روی سینی گذاشتید برش های یک سانتی بزنید . کره را آب کنید .ولرم که شد روی خمیر بریزید.فر را از قبل گرم کرده باقلوا را وسط فر بگذارید .تا روی آن طلایی شود ( تقریبا ۴۵ دقیقه ).
برای اماده کردن شربت باقلوا : در یک دیگ شکر و آب را بریزید و بگذارید جوش بیایدو کمی غلیظ شود .سپس به ان آب لیمو اضافه کنید . چند دقیقه بعد از روی آتش بردارید . وقتی که شربت ولرم شد روی باقلوا آرام آرام بریزید . باقلوا که از فر درآمد باید سرد شده باشد
فرمول ایرانی
زمان تهیه:۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۴۰ دقیقه
خمیر ورقهای آرد: ۱۵ ورقه
کره دوب شده: یک چهارم پیمانه
گردو: نصف پیمانه (کاملا خرد شود)
پودر پسته و نارگیل: مقداری برای تزیین
ترکیبات شهد:
شکر: ۲ پیمانه
آب: یک پیمانه
گلاب: یک چهارم پیمانه
هل: یک هشتم قاشق سوپخوری (اختیاری)
زعفران: یک هشتم قاشق سوپخوری (اختیاری)
آبلیموی تازه: یک تا دو قطره (اختیاری)
طرز تهیه:
• فر را از پیش روی دمای ۳۵۰ درجه فارنهایت، گرم کنید.
• یک تابه به اندازه ۲۳*۳۳ برداشته،کف و دیوارههای آن را کره بمالید.
• ورقههای خمیر را بازکرده و با یک پارچه نمدار روی آنها را بپوشانید تا در اثر مجاورت با هوا خشک نشوند.
• یکی از ورقههای خمیر را تا کنید و آن را به اندازه تابه درآورید و درون تابه قرار دهید، رویش را کره مالیده و این کار را تا حدی که ۴ لایه خمیر در تابه قرار گیرد ادامه دهید.
• ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری از پودر گردو را روی آنها بپاشید و این کا را دوبار دیگر نیز تکرار کنید.
• روی آخرین لایه از گردوها که رویش با ورقه خمیر پوشانده شده، کره مالیده و این کار را تا آخرین ورقه ادامه دهید.
• با یک چاقوی تیز، برشهای مربع یا لوزی شکلی را تا کف تابه ایجاد کنید.
• باقلوا را در فر به مدت ۴۵ -۴۰ دقیقه یا تا زمانی که طلایی – قهوهای رنگ شده و ترد شوند حرارت دهید.
• وقتی باقلوا در حال پختن است، شهد را آماده کنید.
• برای تهیه شهد، ابتدا آب و شکر را جوشانده تا شکر کاملا در آب حل شود. زعفران را در ۲ قاشق سوپخوری آب داغ حل کرده و به شهد اضافه کنید، هل را نیز اضافه کرده و تا ۱۵ دقیقه آن را بجوشانید تا کمی غلیظ شود. گلاب را اضافه کرده و به مدت یک دقیقه دیگر نیز شهد را حرارت دهید.
• شهد را از روی حرارت برداشته، دو قطره آب لیموی تازه در آن بچکانید و بگذارید خنک شود.
• باقلوا را از فر بیرون آورید و فورا شهد را روی آن بریزید.
• روی باقلوا را با پودر پسته یا پودر نارگیل تزیین کنید و بگذارید کاملا خنک شود.
• تا وقتی کاملا سرد نشده روی آن را نپوشانید
منبع :
– وب سایت ایران شف
برچسب ها باقلواباقلوای تبریزباقلوای ترکیهتبریزسوغات آذربایجان شرقیسوغات تبریزشربت باقلواشیرینی باقلواشیرینی های محلیشیرینی های محلی استان آذربایجان شرقیشیرینی های محلی تبریزطرز تهیه باقلواطرز تهیه باقلوای ایرانیطرز تهیه باقلوای ترکیهمواد لازم برای تهیه باقلوامواد لازم برای تهیه باقلوای ایرانیمواد لازم برای تهیه باقلوای ترکیه
0 دیدگاه در “باقلوا تبریز”