پل سنگی تبریز

پل‌سنگی یکی از کوی‌های تاریخی و کهن محلهٔ باغمیشه شهر تبریز است که در ناحیهٔ شمال شرقی این شهر واقع شده‌است. این محله از سمت شمال با سیلاب، از سمت جنوب با محلهٔ خیابان، از سمت شرق با بیلانکوه و از سمت غرب با ششگلان همسایه‌است. هم‌اکنون پل‌سنگی از طریق خیابان علامه طباطبایی از سمت شرق به چهارراه آبرسان و از سمت غرب به خیابان شهید بهشتی مرتبط می‌گردد و بسیاری از خانه‌های تاریخی آن براثر خیابان‌کشی از میان رفته‌است. محلهٔ پل‌سنگی به‌جهت همجواری با رودخانهٔ میدان چایی و قرارگرفتن پل سنگی بزرگی در محدودهٔ این محله و برروی رودخانهٔ مذکور، به این نام خوانده شده‌است.

 polsangi

وجه تسمیه این محل وجود پل سنگی بزرگی است که بر مهرانرود، در محدوده بازارچه و مسجد محله و بقعه شاه حسین ولی ساخته شده است. از قدیم الایام این پل به پل سنگی (سنگین) مشهور بوده است.
اين پل كه از آثار دوره قاجاريه به شمار مي‌رود، داراي چهار دهنه سنگي به شكل هلالي بوده و در دوره مشروطه يكي از محل‌هاي تلاقي و نبرد نيروهاي محمد علي‌ شاه قاجار و باقرخان (سالار ملي) بوده است. موقعیت این بنا در خیابان چایکنار می باشد.

آدرس : آذربایجان شرقی، تبریز، خیابان چایکنار ، روبروی مسجد پل سنگی، پل سنگی (خویلی ها) در شمالغربی شهر تبریز، بر روی تلخه رود یا قوری چای

polehsangi

منبع :

– ویکی پدیا

– سیری در ایران

– پورتال شهرداری تبریز

 

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “پل سنگی تبریز”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *