دره گشایش

دره گشایش در مسیر رودخانهٔ گشایش، در کنار غار معروف کبوتر و در ۱۴ کیلومترى جنوب شرقی شهر مراغه واقع شده است. در تابستان بازدیدکنندگان غار کبوتر از طبیعت جذاب و زیباى این دره بهره مند مى شوند. از روستای گشایش تا دره سبز و خرم آن که در جنوب غربی دهکده قرار دارد در حدود یک کیلومتر فاصله است. در این ناحیه دره ای شرقی غربی وجود دارد که موردی چای در آن جاری است. دره صخره ای گشایش با منظره بدیع و طبیعت دست نخورده اش چشم هر بیننده ای را می نوازد و چشمه معدنی پر آب آن از دل کوه به زیبایی های این منطقه افزوده است. هوای خنک و با طراوت درون رود و سر سبزی و کوه های بلند اطراف، این منطقه را به یک مکان دیدنی و جذاب برای گردشگران و کوهنوردان تبدیل کرده است.
در دامنهٔ کوه های مندل بسر و گشایش ودر حوالی دهکده گشایش آبهای معدنی گرمی وجود دارد که بسیار معروف میباشد و به لحاظ نزدیکی به دهکدهٔ گشایش بنام آبهای معدنی گشایش معروف گشتهاند. دهکدهٔ گشایش در ۱۴ کیلومتری جنوب شرقی مراغه واقع شدهاست و از دهکده تا چشمههای معدنی که در جنوب غربی دهکده واقع شدهاند در حدود ۷۰۰ متر پیاده روی است. در این دره دو چشمهٔ معدنی وجود دارد یکی از آنها در سمت جنوبی دره در زیر سنگ های آهکی که به صورت غار کوچکی در آمدهاند از زمین خارج میشود. آبه این چشمه زیاد بوده و بصورت نهر بزرگی بر رودخانه میریزد از نقاط دیگر این ناحیه آب و گاز از زمین خارج میشود ودر برخی از نقاط توام با صداست. آب چشمه دیگر در قسمت شمالی دره از سوراخی در یک سنگ آهکی که به طرف رود خانه جلو آمده است با فشار و با صدا به خارج میجهد و مقدار و فشار آب بعد از هر جهش کاهش مییا بد و از نو جهش تکرار میشود.
وجود کوه های سر به فلک کشیده صخره ای، رودخانه خروشان، چشمه های معدنی و مناظر بکر طبیعی و دیدنی، باغات و مزارع سرسبز پوشیده از درختان میوه در ابتدا و انتهای دره و آثار تاریخی همچون غار هامپوئیل این منطقه را ویژه و ممتاز کرده است. طول این دره در حدود ۶ کیلومتر است. مجموعه چشمه های گشایش از لابه لای صخره های سنگی این دره و از کف رودخانه با فشار خارج شده و به رودخانه مردق چای می ریزد و از دیرباز بومیان منطقه از این آب ها برای درمان بعضی بیماری ها بویژه پوستی استفاده می کردند. هم اکنون شهرت درمانی این آب ها از منطقه مراغه فراتر رفته و گردشگران و علاقه مندان به طب سنتی، از آن استقبال زیادی می کنند بطوری که روز به روز بر اهمیت و ارزش آن در بین گردشگران افزوده می شود. آب این چشمهها از نوع آبهای بيكربنات كلسيک و منيزيم است و حرارت آن ۲۵ درجه سانتیگراد و مزهاش كمی گزنده است.
منبع :
-ویکی پدیا
– کویرها و بیابان های ایران
– سامانه رزرواسیون آرمان سفر
برچسب ها آبگرم های استان آذربایجان شرقیآبگرم های مراغهآبهای معدنی گشایشآدرس چشمه گشایشآدرس دره گشایشاماکن توریستی استان آذربایجان شرقیاماکن توریستی مراغهتصاویر چشمه گشایشتصاویر دره گشایشجاذبه های طبیعی استان آذربایجان شرقیجاذبه های گردشگری استان آذربایجان شرقیجاذبه های گردشگری مراغهجاذبه هی طبیعی مراغهچشمه آبگرمچشمه آبگرم گشایشچشمه گشایشچشمه معدنیچشمه معدنی گشایشچشمه های استان آذربایجان شرقیچشمه های مراغهدرهدره گشایشدره های استان آذربایجان شرقیدره های ایراندره های مراغهدهکده گشایشرودخانهٔ گشایشرودخانه مردق چایشهر مراغهطبیعت روستای گشایشطول دره گشایشغار کبوترکوه های گشایشکوههای مندل بسرگشایشمراغهموقعیت چشمه گشایشموقعیت دره گشایشنشانی چشمه گشایشنشانی دره گشایش
0 دیدگاه در “دره گشایش”