قیقناق یا خاگینه تبریزی

در تبریز ۲روش برای پخت قیقناق یا همان خاگینه تبریزی هست كه هردو در زیر توضیح داده شده اند.قیقناق عصرانه محلی تبریز است كه به نوع دوم بیشتر شبیه است.

khagine

 

مواد اولیه :

  • گردو به میزان لازم (ساییده شده)
  • شكر ۳قاشق غذاخوری
  • هل به میزان لازم (پودر)
  • دارچین ۱قاشق چایخوری
  • تخم مرغ ۴عدد
  • آرد ۱قاشق غذاخوری

نوع اول:
ابتدا تخم‌مرغ‌ها را با چنگال هم می‌زنیم، سپس آرد، شكر، گردوی خرد شده و پودرهل را به تخم‌مرغ‌ها اضافه كرده و هم زدن را ادامه می‌دهیم. در تابه نچسبی مقداری روغن ریخته و روی شعله می‌گذاریم تا داغ شود، مخلوط مواد را درون تابه می‌ریزیم، درب آن را گذاشته و حرارت را كم میكنیم تا تخم‌مرغ‌ها بپزند. بعد از پخت، خاگینه را در ظرف مناسبی گذاشته و روی آن را با دارچین و پودرقند تزئین می‌كنیم.

gheiganagh

مواد نوع دوم :

  • گل محمدی به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم
  • ماست ۵قاشق غذاخوری
  • آرد ۵قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۵عدد
  • زعفران به میزان لازم (آب شده)
  • آب ۲لیوان
  • شكر ۱لیوان
  • هل به میزان لازم
  • دارچین به میزان لازم
  • گردو به میزان لازم

نوع دوم:
ابتدا دولیوان آب را با شکر  روی حرارت قرار می دهید تا کم کم بجوشد و شربت قوام بیاید.زعفران را به مقدار کافی با دو تا قاشق آب دم كنید.تخم مرغ،آرد و ماست را خوب بهم بزنید. زعفران دم کرده را به تخم مرغ خوب همزده و یک دست شده اضافه کنید. روغن را در تابه به اندازه کافی گرم کنید. در این جا دو حالت وجود دارد.اگر وقت داریدو حوصله دارید از مخلوط قاشق قاشق در تابه بریزید و  سرخش کنید(مثل پن كیك).ولی اگر وقت ندارید  کل مایه را  در تابه  میریزید.یک طرف آن که سرخ شد مثل کوکو برش می زنید و بر میگردانید.می توانید برش نزنید و رولت درست کنید . بعد گل محمدی + هل سبز+ دارچین را آسیاب کنید. دو طرف خاگینه که سرخ شد، شربت قوام امده را روی آن می ریزید تا چند تا جوش بخورد. برای سرو از ادویه ای که تهیه کردید همراه با گردوی خرد شده استفاده میكنید.

منبع :

– وب سایت آشپزی حرفه ای

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “قیقناق یا خاگینه تبریزی”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *