آجیل تبریز

آجیل  تبریز از دیرباز مرغوبیت جهانی داشته و از بهترین محصولات  تولید می شود. انواع خشکبار از قبیل برگه هلو، زردآلو، آلو خشک که در شهرستان های جنوبی بخصوص در مراغه تولید می شود طرفداران بیشماری دارد. از دیر باز همواره آجیل جزو سوغاتی های خوش طعم و  محصولات سنتی تبریز به شمار می رود. گزارش هایی که در متون قدیمی و از اسناد باقی است حاکی از آن است که بازرگانان تبریزی با شتر محموله هایی از آجیل را به کشورها و شهرهای همسایه تجارت می کردند. تاریخچه این تجارت به دوران قاجار می رسد. محموله هایی که در آن خشکبارهایی مانند کشمش، قیسی، تخمه و توت خشک به چشم می خورد. عمده شهرهایی که پذیرای این محموله ها بودند عبارت بودند از باکو، تفلیس، استانبول، روم، حجاز و …

این سنت و صنعت همچنان چون سابق رواج دارد. بالغ بر ۵۰۰ آجیل فروشی امروزه در تبریز مشغول فعالیت و ارایه آجیل به  مشتریان هستند.

ajiltabrizآجیل تبریز انواع مختلفی دارد از جمله می توان به آجیل چهار مغز، آجیل شب یلدا و آجیل عید نوروز و … اشاره کرد. آجیل چهار مغز تبریز که از معروف ترین آجیل های مخصوص تبریز است شامل بادام هندی، بادام کاغذی، پسته و بادام بو داده می باشد. این محصول از بهترین و با قدمت ترین آجیل فروش های تبریز تهیه می شود.
اکثر اجزای آجیل از جمله بادام، نخودچی،کشمش، گردو، فندق و انواع تخمه از قبیل تخم کدو، تخم آفتابگردان و تخم هندوانه در آذربایجان کشت شده و به عمل می آیند. در تمام نقاط آذربایجان انگور و کشمش به صورت فراوان کشت و تولید می شود.  تنها جزء آجیل که بومی این استان نیست، پسته است که آن را نیز از بهترین و مرغوب ترین نوع پسته موجود در بازار تهیه می کنند زیرا تبریزی ها تمام سعی خود را می کنند تا هم چنان حسن شهرت و اعتبار آجیل تبریز را کاملا حفظ کنند.
تولید و فرآوری انواع آجیل و خشکبار در تبریز به هر دو صورت صنعتی و سنتی صورت می گیرد که صادرات سالیانه به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار باعث رونق اقتصادی آذربایجان شرقی در این بخش شده است.
آجیل ها سرشار از آنتی اکسیدان ها، پروتئین و مواد معدنی هستند. مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم اند که وجود آنها برای تامین سلامت و ایمنی بدن ضروری است، برخی آجیل ها همچنین خواص ضد سرطانی دارند.

معمولا گردشگرانی که از دیگر شهرهای ایران یا حتی کشورهای دیگر به تبریز سفر می کنند ممکن نیست از آجیل تبریز صرف نظر کنند. شايد مهمترين آجيلي تبريز تواضع باشد كه چندين شعبه در تبريز و تهران دارد. اكثر قنادي ها آجيل خوب هم مي فروشند اما مغازه اختصاصي آجيل در تبريز؛
تواضع با سه شعبه جهار راه شهناز و چهار راه آبرسان به سمت دانشگاه و فلكه بزرگ ولي عصر، آجليل سراي تبريز در بلوار بعد از دانشگاه و آجيل لوكس با دو شعبه يكي نرسيده به آبرسان نبش بزرگمهر و ديگري جنب هتل شهريار در جاده ائل گلی.

منبع:

– وب سایت نصر

-وب سایت بازار آجیل ایران

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آجیل تبریز”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *