ورزشگاه یادگار امام تبریز

ورزشگاه يادگار امام تبريز دومين ورزشگاه بزرگ ايران است و ظرفيت اسمی آن ۷۲هزارنفر است. اين ورزشگاه از سال ۱۳۶۸ شمسي شروع به ساخت شده است و يکي از ۱۴ مکان ورزشي دهکده المپيک تبريز به‌شمار مي‌رود.

اين ورزشگاه، طبق ارزيابي‌هاي انجام شده توسط کنفدراسيون فوتبال آسيا، موفق به دريافت درجه A- شده‌است. قرار است با رفع ايرادات اين ورزشگاه، مثل ايجاد تغييراتي در تيرهاي دروازه، نيمکت ذخيره‌ها و سالن ميکس‌زون، درجه آن به A+ ارتقا يابد.

طراح اين استاديوم، موفق به دريافت جايزه بين‌المللي اي‌اف‌سي شده‌است. همچنين، ورزشگاهي واقع در شهر هيروشيماي ژاپن، با طرحي مشابه اين استاديوم ساخته شده‌است.

طراحي ورزشگاه يادگار امام در سال ۱۳۶۴ صورت گرفته و کلنگ‌زني و مراحل اجرايي آن از سال ۱۳۶۷ آغاز شد.

ورزگاه یادگار امام تبریز

طرح نهایی ورزشگاه یادگار امام تبریز

طبقه اول سکوي تماشاگران ورزشگاه، فاقد ستون بوده و به صورت طبيعي بر روي صخره و کوه سوار ‌است. اين در حالي است که تنها ۲ ورزشگاه در دنيا با چنين ويژگي مشابهي ساخته شده‌اند.

ورزشگاه يادگار امام به‌جهت نبود برخي امکانات موردنياز، نيمه‌کاره مانده‌است؛ امکانات رفاهي، جايگاه خبرنگاران، حفاظ‌هاي امنيتي لازم، رختکن براي تيم‌ها، سرويس‌هاي بهداشتي، سيستم‌هاي صوتي، نيمکت ذخيره‌ها و وضعيت نامناسب راه دسترسي از مهم‌ترين مشکلات اين ورزشگاه است. همچنين به‌دليل طولاني‌شدن زمان افتتاح ورزشگاه يادگار امام، سازه‌هاي بتني و فلزي آن فرسوده شده‌اند و نياز به بازسازي دارند

چندين بار در هنگام برگزاري مسابقات رسمي در اين ورزشگاه، قطع برق و خاموش شدن نورافکن‌ها، باعث توقف جريان بازي‌ها شده است.

پيش از اين ميزان روشنايي نورافکن‌هاي ورزشگاه ۶۰۰ لوکس بود که مسئولان ورزشگاه، به منظور آماده‌سازي آن براي ميزباني مسابقات ليگ قهرمانان آسيا، با توافق با يک شرکت بين‌المللي و الگوبرداري از ورزشگاه‌هاي ميزبان جام جهاني در آفريقاي جنوبي، ميزان روشنايي آن را به ۱۵۰۰ لوکس، که بالاتر از استاندارد اي‌اف‌سي (۱۲۰۰ لوکس) است، رسانده‌اند. به اين منظور، براي نخستين بار در ايران، نورافکن‌هاي با قدرت بالا و مصرف کمتر به نسبت نورافکن‌هاي قبلي در استاديوم يادگار امام تبريز نصب شده‌است.

تابلوهاي تبليغاتي الکترونيکي LED کنار زمين، براي نخستين بار -پس از ورزشگاه آزادي تهران- در اين ورزشگاه نصب شد؛ اما به دلايل نامعلومي اين تابلوها در آغاز فصل ۹۱-۹۲ جمع آوري شد.
براي نخستين بار در تاريخ ورزش ايران، طرح بليط الکترونيکي در اين ورزشگاه به اجرا درآمده‌است. تماشاگران مي‌توانند، بليط بازي‌ها را از طريق اينترنت خريداري کرده و با استفاده از کارت-بليط‌هاي الکترونيکي خود وارد ورزشگاه شوند.

با صعود باشگاه تراکتورسازي به ليگ برتر و برگزاري بازي‌هاي خانگي اين تيم در ورزشگاه يادگار امام، اين استاديوم به شهرت فراواني در نزد مردم ايران دست يافته‌است. از اين رو بسياري از مسافران و گردش‌گراني که وارد شهر تبريز مي‌شوند، در کنار بازديد از اماکن ديدني اين شهر، از ورزشگاه يادگار امام نيز ديدن مي‌کنند.

 

منبع: ورزش۱۱

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “ورزشگاه یادگار امام تبریز”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *