بقعه گنبد سبز مشهد
بقعه گنبد سبز از آثار دوره صفویه است و در شهر مشهد و مجاورت ارگ سابق در خیابان آخوند خراسانى (خاکى) قرار دارد.
این بقعه که نامش را از رنگ گنبد خود گرفته، مدفن شیخ محمد مومن عارف استرآبادی است که در سال ۹۰۴ قمری وفات یافته است.
بقعه گنبد سبز پیش از این با نمای ساده در بدنه و گنبد، در میان قبرستانی از دوره صفویه به نام (میر هوا) قرار گرفته بود و بعدها با دیوارکشی محصور شد و پیرامون آن محوطه سازی صورت گرفت.
با توسعه شهر مشهد این بقعه در میان میدانی قرار گرفت. نمای این بنا در سال ۱۳۵۳ شمسی کاشی کاری شد و مرمتهایی در درون آن نیز انجام گرفت.
این بنا داراى گنبدى فیروزهاى رنگ متمایل به سبز، چهار ایوان و هشت ضلع میباشد. علاوه بر ایوان و طاق نماها، کاشیکاری زیبای آن به بقعه جلوه خاص بخشیده است.
فضای داخلی بقعه دارای کتیبهای است با مضمون صلوات کبیره و حدیثی از پیامبر اکرم (ص) که در پایان آن، نام راقم این سطور با عبارت “نمقفه حسین بن محمد المشهدی” و تاریخ ۱۰۵۸ ق دیده میشود .در زیر گنبد بنا کتیبهاى به خط ثلث وجود دارد که در پایان آن تاریخ ۱۰۵۸ قمرى نوشته شده است.
این مقبره مورد توجه و زیارت مردم محلى مشهد، خصوصا پیروان تصوف و عرفان است و احتمالا در سال ۱۰۳۶ ساخته و در سالهاى ۱۰۵۵ تا ۱۰۵۸ تکمیل و تزیین شده است.
بقعه گنبد سبز در سال ۱۳۵۶ توسط وزارت فرهنگ و هنر با شماره ۱۳۷۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.
آدرس: مشهد،خیابان آخوند خراسانی، میدان گنبد سبز
منبع:
_وبسایت seeiran
_ویکی پدیا
برچسب ها آثار ملی ایرانآدرس بقعه گنبد سبزآدرس بقعه گنبد سبز مشهدآرامگاه گنبد سبزآرامگاه گنبد سبز مشهدآرامگاه هاآرامگاه های خراسانآرامگاه های مشهدایوانبقعهبقعه گنبد سبزبقعه گنبد سبز کجاست؟بقعه گنبد سبز مشهدبقعه هابقعه های مشهدجاذبه های مذهبی ایرانجاذبه های مذهبی مشهدخراسان رضویدوره صفویهطاقعارف استرآبادیکاشی کاریگنبد سبزگنبد فیروزه ایگنبد فیروزه ای مشهدگنبد هامشهدمشهدگردیمقبرهمیدان گنبد سبزمیدان گنبد سبز مشهد
0 دیدگاه در “بقعه گنبد سبز مشهد”