آش کشک تبریز( آش کلم برگ )
مواد لازم:
- سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، گشنیز و ترخون): ۱ کیلو
- پیاز: ۴-۵ عدد بزرگ یا ۱ کیلو
- لوبیا چیتی،عدس،برنج، بلغور، نخود: از هر کدام ۱۰۰ گرم (۴/۳ پیمانه از هر کدام)
- هویج فرنگی و سیب زمینی: ۲۵۰ گرم از هر کدام
- کلم برگ: ۵۰۰ گرم
- کشک: ۱ کیلو
- روغن: ۳۰۰ گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه: به اندازه کافی
- آب قلم یا آب گوشت: ۲ لیتر
- رشته آش: ۲۰۰ گرم
طرز تهیه:
نیمی از پیازها را چهارگوش خرد نموده و در روغن تفت می دهیم، نصف آن را خلال کرده و در روغن سرخ کرده برای تزیین روی آش کنار می گذاریم. سپس زردچوبه، نمک و فلفل را به پیاز تفت داده شده اضافه نموده مقداری آب روی آن می ریزیم.
لوبیا چیتی و نخود را شسته به مدت ۸ ساعت با مقداری آب و کمی نمک خیس می کنیم آنرا آبکش کرده و به پیازداغ اضافه می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم تا نیم پز شود.برنج و بلغور خیس شده را اضافه می کنیم.
بعد از پخت حبوبات، هویج را پوست گرفته شسته و هویج خرد شده را به آش می افزاییم. در صورت تمایل سیب زمینی را نیز به همین طریق یک ربع بعد به همراه کلم برگ خرد شده اضافه می کنیم.
زمانی که کلم و هویج نیم پز شد سبزی آش را همراه با آب قلم یا آب گوشت اضافه کرده، آش را مرتبا” به هم می زنیم تا کاملا” جا بیفتد.اکنون رشته آش را در آش بریزید تا نرم شود.
نمک و فلفل آش را اندازه کرده وقتی آش جا افتاد کشک را اضافه نموده روی آش را با مقداری نعناع، پیازداغ و زعفران دم کرده و کشک تزیین می کنیم.
منبع :
– وب سایت شبکه جهانی جام جم
– وب سایت همشهری
برچسب ها آش کشکآش کشک تبریزآش کلم برگآش کلم برگ تبریزطرز تهیه آش کشک تبریزطرز تهیه آش کلم برگ تبریزغذاهای سنتیغذاهای سنتی استان آذربایجان شرقیغذاهای سنتی تبریزغذاهای محلیغذاهای محلی استان آذربایجان شرقیغذاهای محلی تبریزمواد لازم برای تهیه آش کشک تبریزمواد لازم برای تهیه آش کلم برگ تبریز
0 دیدگاه در “آش کشک تبریز( آش کلم برگ )”