آش اوماج تبریز

آش اوماج یا اوماج آشی یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است.آش اوماج، جزء آشهای سنتی و پرطرفدار تبریز است که اغلب در فصول سرما تهیه می شود. این آش برای سرما خوردگی و یا پیشگیری از سرما خوردگی بسیار مفید است.
مواد لازم برای آش:
- عدس ۱ پیمانه
- پیاز ۴ عدد بزرگ
- نمک
،زردچوبه به میزان لازم - کره محلی ۲۵ گرم
- آب قلم (دلخواه) ۱لیوان
- سبزیجات معطر (ریحان – تره -مرزه-) ۲۵۰ گرم
- فلفل قرمز یا فلفل Pulbiber ترکیه و یا فلفل سیاه (به ترکی استی اوت) : به میزان لازم
مواد لازم برای اوماج:
- آرد ۲قاشق غذاخوری
- آب به میزان لازم
- زردچوبه سر قاشق چایخوری
- نمک خیلی کم
طرز تهیه:
آرد را با کمی آب مخلوط کرده و به آن نمک و زردچوبه را اضافه میکنیم. تا جایی آب را بهارد اضافه میکنیم که به شکل خمیر معمولی در بیاد بعد آنرا به گلولههای ریز تر از عدس در آورده و در سینی چیده و میگذاریم تا کاملا خشک شود. میشود جلوی بخاری یا شوفاژ هم گذاشت تا زودتر خشک شود.
طرز تهیه آش:
۱- پیاز را پوست گرفته و به صورت مکعبی ترجیحاً درشت خرد می کنیم و درون قابلمه میریزیم. پیاز را می توان به صورت خیلی درشت و یا ریز نیز خرد کرد. پیازها به صورت سنتی درشت خرد می شود چون اعتقاد بر این است که سبب تسکین و درمان گلو درد و سرفه می شود.
۲- سپس عدس شسته شده، روغن، نمک، زرد چوبه و آب را به قابلمه افزوده و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا عدس نیم پز شود. در قابلمه بسته باشد.
۳- وقتی عدس نیم پز شد، سبزی و آب قلم ( یا آب مرغ) و فلفل را نیز به قابلمه می افزائیم. این آش بهتر است به صورت تند و فلفلی تهیه شود.
۴- وقتی عدس و سبزی خوب پخت، اوماج را نیز می افزائیم. اگر آش نیاز به آب داشت کمی آب می افزائیم و اجازه می دهیم اوماج یا رشته بپزد.
۵- در انتها یک تکه کوچک کره به آش می افزائیم و هم می زنیم. کره سبب خوش عطر و طعم شدن بیشتر آشخواهد شد. این آش با مقداری فلفل Pulbiber ترکیه خوش طعم تر میشود.
منبع :
– دانشنامه شهری ایران
– ویکی کتاب
برچسب ها آشآش اوماجآش اوماج تبریزآش های تبریزاوماجاوماج آشیاوماج آشی تبریزطرز تهیه آش اوماج تبریزطرز تهیه اوماجغذا های محلیغذاهای محلی استان آذربایجان شرقیغذاهای محلی تبریزمواد لازم برای تهیه آش اوماج تبریزمواد لازم برای تهیه اوماج
0 دیدگاه در “آش اوماج تبریز”