دانشگاه صنعتی اصفهان
دانشگاه صنعتی اصفهان یکی از دو دانشگاه بزرگ دولتی استان اصفهان و با ۲۳۰۰ هکتار مساحت، بزرگ ترین دانشگاه کشور از لحاظ وسعت است. این دانشگاه در حومه شهرخمینیشهر، یکی از شهرهای اطراف اصفهان قرار گرفتهاست. این دانشگاه دارای پارک جنگلی کوچکی است و کوه سید محمد، کوه صلات و امامزاده سید محمد در اراضی دانشگاه واقع شدهاند.
تاریخچه دانشگاه
این دانشگاه پیش از انقلاب ساخته شد و هدف از ساخت آن انتقال دانشگاه صنعتی شریف از تهران به اصفهان بود. زیرا دانشجویان دانشگاه آریامهر به رژیم وقت (شاهنشاهی) به رهبری محمدرضا پهلوی اعتراضات گستردهای داشتند.دانشگاه در سال ۱۳۵۶ رسماً شروع به کار کرد. این دانشگاه ابتدا دارای نام «دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان» بود که بعد از وقوع انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ خورشیدی به «دانشگاه صنعتی اصفهان» تغییر نام داده شد. و همانند «دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران» (دانشگاه صنعتی شریف فعلی)، این دانشگاه مستقیماً بر اساس الگوی دانشگاهام آی تی در آمریکا الگوبرداری گردید.طراحان اصلی و اولیه دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان هم از نظر ساختار درسی و هم از نظر شالوده سازمانی عبارت بودند از: شرکت آمریکایی آرتور دی لیتل(که یک شرکت مشاوره آکادمیک بود)، دکتر گوردون براون که ریاست کل دانشکدههای مهندسی و از مدیران اصلی دانشگاهام آی تی بود،دکتر جرج بوگلیارلو ریاست دانشکده فنی-مهندسی دانشگاه ایلینوی در شیکاگو،و دکتر مهدی ضرغامی معاونت دانشگاه صنعتی آریامهر در تهران.دکتر براون بود که شش دانشکده اولیه دانشگاه صنعتی اصفهان را تأسیس نمود. در گزارش نهایی ایشان از طرح جامع دانشگاه صنعتی آریامهر در اصفهان آمده:«هدف اصلی این موسسه آموزشی اجتناب از ساختار رایج و کلاسیک دانشگاهی، و در عوض، سازماندهی و تمرکز دادن فعالیتهای آکادمیک این دانشگاه بر روی مسائل فناوری مهم کشور ایران است. حقیقت نیازهای امروزی برای توسعه سریع ایران مستلزم این است که سیستم آموزشی این کشور صرفاً یک نسخه کپی از موسسات آموزشی غربی نباشد. بجای الگو برداری از سیستمهای غربی و آنهم الگوهای بیست سالهای که در غرب از رده خارج شدهاند، سیستم آموزشی ایران باید بر اساس فرهنگ ایرانی و ویژگیهای جامعهٔ ایرانی باشد. و این همان سیاستی بود که دکتر سید حسین نصر که در آن زمان ریاست دانشگاه آریامهر تهران را بر عهده داشت دنبال میکرد. نصر کمک به بنیانگذاری دانشگاه صنعتی اصفهان را «از دستاوردهای بزرگ زندگی خود» میداند.دانشگاههای دیگر، همانند دانشگاه شیراز (و در زمینه پزشکی دانشگاه ارومیه) در آن دوره بر اساس شیوههای مدرن آمریکایی الگو برداری گردیده بودند.دانشگاه صنعتی آریامهر اصفهان از موسساتی بود که برنامههای وسیع و گستردهای برای آن قبل از انقلاب در نظر گرفته شده بود بطوریکه برای ساخت دانشگاه اراضی وسیعی در حدود ۲۳۰۰ هکتار در نظر گرفته شده بود.
افتخارات دانشگاه
دانشگاه صنعتی اصفهان، در سال ۲۰۱۲ از طرف پایگاه استنادی جهان اسلام(ISC) درآخرین گزارش آن از پیشتازان علم درکشور، به عنوان چهارمین دانشگاه در میزان تولید علم کشور طی سه دهه گذشته اعلام شده است. در این گزارش که به بررسی وتحلیل تولید علم کشور طی سالهای ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۲ پرداخته است، دانشگاه صنعتی اصفهان پس از دانشگاههای علوم پزشکی تهران، تهران و مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی جایگاه چهارم تولید علم کشور طی این مدت را به خود اختصاص داده است.
در گزارش پایگاه استنادی ISC، سهم دانشگاه صنعتی اصفهان بعنوان برترین دانشگاه صنعتی کشور در تولید علم طی سه دهه گذشته ۶٫۵۵ درصدکل تولیدات علمی کشور است که پس از دانشگاه تهران جایگاه دوم در میان مراکز آموزش عالی وزرات علوم، تحقیقات وفناوری را بدست آورده است. همچنین در آوریل ۲۰۱۳ میلادی در جدیدترین رتبه بندی مؤسسه تایمز بعنوان یکی از معتبرترین مراکز رتبه بندی دانشگاههای جهان، برای نخستین بار دانشگاه صنعتی اصفهان در فهرست یکصد دانشگاه ممتاز قاره آسیا قرار گرفت، در این گزارش دانشگاه صنعتی اصفهان پس از دانشگاه صنعتی شریف برترین دانشگاه صنعتی کشور است. گفتنی است تعداد مقالات ISI منتشر شده از محققان وپژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان در سال ۲۰۱۱ برابر ۸۲۷ مقاله واز ابتدای سال جاری میلادی تا ماه نوامبر نیز ۵۹۶ مقاله میباشد.
منبع:ویکی پدیا
برچسب ها X افتخارات دانشگاه صنعتی شریف اصفهانX دانشگاه صنعتی شریف اصفهان در اصفهانافتخارات دانشگاه صنعتی اصفهانبزرگترین دانشگاه اصفهانبزرگترین دانشگاه کشوردانشگاه صنعتی اصفهاندانشگاه صنعتی اصفهان در اصفهانمعرفی دانشگاه صنعتی اصفهان
0 دیدگاه در “دانشگاه صنعتی اصفهان”