کاهش مصرف بنزین در سفر

kahesh-benzin

برای خیلی از افراد پایان بهار با آغاز سفر گره می‌خورد. بخش زیادی از سفر با وسیله شخصی هم با بنزین گره خورده است. روش های متفاوتی برای کاهش مصرف بنزین وجود دارد که هفت مورد از آنها را در ادامه می‌خوانید.

رانندگی با سرعت مجاز، تنظیم فشار باد لاستیک ها و استفاده نکردن از باربند، برخی از نکاتی هستند که با رعایت آن می توان مصرف سوخت را به طرز چشمگیری کاهش داد.البته نیازی به یادآوری نیست که معاینه مداوم خودرو و رفع اشکالات موتوری نقش بسزایی در مصرف سوخت دارد.

۱٫ باد لاستیک های خودرو را تنظیم کنید. لاستیک های کم باد مصرف بیشتر سوخت را در پی دارد.

۲٫ با سرعت نرانید. رانندگی با سرعت بیش از ۹۰کیلومتر در ساعت به سرعت مصرف بنزین را بالا می برد. رعایت سرعت مجاز در بزرگراه ها و آزادراه ها سبب صرفه جویی در مصرف سوخت می شود. مصرف سوخت در سرعت های بالا به طور قابل ملاحظه ای افزایش می یابد. به عنوان مثال وقتی از سرعت ۹۰ به ۱۲۰ شتاب میگیرید مصرف سوخت حدود ۳۰ درصد افزایش پیدا می کند سرعت باید تا جایی که امکان دارد یکدست و از ترمزگیری و شتاب گیری غیر ضروری اجتناب شود.

۳٫ لوازم سنگین و غیرضروری را با خودرو به این طرف و آن طرف نبرید. بار اضافی خودرو را خالی کنید.

۴٫ از باربند استفاده نکنید. قرار دادن بار روی سقف خودرو مصرف سوخت را بالا می برد.

۵٫ از رانندگی با سرعت های زیاد و ترمزهای ناگهانی پرهیز کنید.

۶٫ در سرعت بالای ۹۰ کیلومتر در ساعت پنجره های خودرو را بسته نگاه دارید. پنجره های باز مصرف سوخت را ۱۰ درصد افزایش می دهد.

 

۷٫ از لاستیک مناسب استفاده کنید. استفاده از لاستیک هایی که چسبندگی بیشتری به جاده دارند در کاهش مصرف بنزین موثرند.

کم و زیاد کردن سرعت خودرو در جاده ها یا تلاش برای پرکردن فاصله های کوتاه بین خودروها در ترافیک های سنگین بشدت سوخت را هدر می دهد
۸٫ باید به محض اینکه شرایط ترافیک و جاده مطلوب بود به دنده های بالاتر رفت. استفاده از دنده های پایین برای بالا بردن شتاب بشدت مصرف سوخت را بالا می برد. همچنین استفاده نادرست از دنده بالا مصرف سوخت و آلودگی را افزایش داده و باعث سایش و ترکیدن موتور میشود.

 

۹٫ روشن کردن متناوب موتور نیز در شرایط استارت سرد امکان کارکرد موتور در بهترین دمای کاری را بالا برده (از ۱۵ تا ۳۰ درصد در داخل شهر) و تولید گازهای سمی می کند.

 

۱۰٫ کم و زیاد کردن سرعت خودرو در جاده ها یا تلاش برای پرکردن فاصله های کوتاه بین خودروها در ترافیک های سنگین بشدت سوخت را هدر می دهد.

 

چه وقت بنزین بزنیم؟

اطلاعاتی که در ذیل ذکر می‌شود راهکارهایی مفید برای کاهش هزینه های مصرف سوخت اتومبیل یا بهتر بگویم، استفاده بیشتر و بهتر از بنزینی که هر بار برای خودروتان خریداری می‌نمایید است که با توجه به موارد زیر حتما این صرفه جویی برای شما محسوس خواهد بود.

 

سعی کنید صبح زود بنزین بزنید

فقط صبح زود که حرارت زیر زمین هنوز در پایین‌ترین حد قرار دارد بنزین بزنید. به خاطر داشته باشید که در تمام پمپ‌بنزین‌ها مخزن سوخت در زیر زمین قرار دارد. هرچه زمین سردتر باشد، بنزین غلیظ‌تر و متراکم‌تر است. وقتی هوا گرم می‌شود، بنزین منبسط تر می‌گردد. بنابراین، خرید بنزین در بعدازظهر و حتی شب که هنوز هوا کاملاً سرد نشده و بر بنزین اثر نگذاشته، سبب می‌شود که یک لیتر شما واقعاً یک لیتر نباشد.

 قبل از خالی شدن محتویات باک

یکی از مهم‌ترین نکات برای بنزین زدن این است که وقتی باک اتومبیل نصفه است بنزین بزنید. دلیل آن این است که، هرچه بنزین بیشتری داخل باک باشد، هوای کمتری فضای خالی آن را اشغال می‎کند. بنزین به مراتب سریع‌تر از آنچه که تصور می‎کنید تبخیر می‌شود. مخازن ذخیره بنزین دارای سقف داخلی شناور هستند. این سقف به عنوان نقطه صفر بین بنزین و جو عمل می‌کند تا تبخیر را به حداقل برساند.

 

منبع : تبیان – برگرفته از ایسنا، سازمان حمل و نقل شهرداری

 

 

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “کاهش مصرف بنزین در سفر”

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *