آش خیار چنبر

آش خيار چنبر
آش خيارچنبر يکي از غذاهاي محلي استان همدان و استان مرکزي است.
مواد لازم :
خيار چنبر ۱ کيلو
سير ۱ بوته
نعنا خشک ۲ قاشق غذاخوري
کشک ۱ ليوان
عدس ۲۰۰ گرم
بلغور گندم ۱۵۰ گرم
پياز ۳ عدد
نان خشک ۲ قاشق غذاخوري
گوشت ۲۰۰ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه:
عدس را از چند ساعت قبل خيس کنيد سپس عدس و بلغور گندم را بهمراه ۳ ليوان اب درون قابلمه بريزيد و بپزيد.
گوشت را چند تکه کنيد و با ۱ عدد پياز خرد شده تفت دهيد سپس ۳ ليوان اب بريزيد و بگذاريد گوشت بپزد، وقتي اب گوشت به ۱/۳ کاهش يافت ميتوانيد عدس و بلغور پخته شده را به گوشت اضافه کنيد.
خيار چمبرها را پوست بگيريد و نصف کنيد سپس تخمهاي خيار را خارج کنيد، خيارها را مانند کرفس حلقهاي خرد کنيد، درون ماهيتابه مقداري روغن بريزيد سپس خيارهاي خرد شده را کمي تفت دهيد تا نرم شوند (له نشوند).
۲ عدد پياز و سيرها را خرد کنيد و در روغن با مقداري نمک و فلفل تفت دهيد تا طلايي شوند، نعنا خشک را نيز جداگانه در مقداري روغن حدود ۱ دقيقه تفت دهيد و کناري بگذاريد.
خيارهاي تفت داده، نصف سير داغ و نصف پياز داغ را به قابلمه آش اضافه کنيد، پس از اينکه مواد پخته شدند و آش جا افتاد ميتوانيد نمک، فلفل و کشک را اضافه نمائيد، ۵ دقيقه صبر کنيد سپس آش را از روي حرارت برداريد.
آش را در ظرف بکشيد و روي ان را با نصف باقي مانده سير داغ و پياز داغ، کشک و نعنا داغ تزئين کنيد.
منبع: seeiran.ir
برچسب ها آشآش اراکآش خیارچنبرچنبرخیارخیارچنبررستوران غذاهای دریاییغذاهای اراکغذاهای همدانغذای اراکغذای های ایرانفرهنگ غذایی
0 دیدگاه در “آش خیار چنبر”