آرامگاه شیخ محمود شبستری

قدمت این آرامگاه به دوره ایلخانی برمی گرده و سال ساخت آن ۷ قمریه. در باغچه مقبره ، چند قطعه سنگ حجاری شده وجود داره که سه قطعه از آنها جالب و ارزنده ست. دو قطعة دیگه به شکل صندوقه، که احتمالاً از سنگ های پایه در ورودی باغچه بوده و دیگری پایه سنگی مقرنس مشعلیه که از نوع سنگ های کبود معمولیه. سپس در سال های ۱۳۱۰ و ۱۳۴۰ و بالاخره در سال های اخیر مرمت شد.
سعدالدین محمود بن امینالدین عبدالکریم بن یحیی شبستری معروف به شیخ محمود شبستری، از عارفان و شاعران سده هشتم هجری قمری و از مشاهیر خطّه آذربایجان بود و مهمترین اثر منظوم ایشان مثنوی گلشن راز میباشد. وی در سال ۷۲۰ هجری قمری در سن ۳۳ سالگی درگذشت و در باغچهای به نام گلشن در جوار قبر استادش بهاءالدین یعقوب تبریزی به خاک سپرده شد. مریدان آنان برای قبر هر دو، بقعهای ساختند و در سال ۱۲۶۷ هجری قمری دو سنگ نبشته مرمرین بر روی آنها نصب گردید. خط سنگ نبشتهها، نستعلیق جلی است و به شکل برجسته حک شده است. این آرامگاه در اواخر قرن هفتم هجری قمری ساخته شده ولی در زمان قاجار توسط حاجی میرزا آغاسی؛ وزیر محمدشاه، تجدید عمارت گردید. این بقعه در حال حاضر به صورت زیارتگاه درآمده است.
منبع :
– ویکی پدیا
– سامانه رزرواسیون آرمان سفر
– سیری در ایران
برچسب ها آدرس آرامگاه شیخ محمود شبستریآرامگاهآرامگاه بهاءالدین یعقوب تبریزیآرامگاه شیخ محمود شبستریآرامگاه های استان آذربایجان شرقیآرامگاه های ایرانبقعه بهاءالدین یعقوب تبریزیبقعه شیخ محمود شبستریبهاءالدین یعقوب تبریزیجاذبه های تاریخی شبستردوره ایلخانیشبسترشیخ محمود شبستریمثنوی گلشن رازموقعیت آرامگاه شیخ محمود شبسترینشانی آرامگاه شیخ محمود شبستری
0 دیدگاه در “آرامگاه شیخ محمود شبستری”