h آش ماست تبریز | پورتال جامع گردشگری دولان

آش ماست تبریز

آش ماست تبریز یا سوپ ماست تبریز یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی است. این آش یکی از ساده ترین و مفید ترین آش‌ها در فصل زمستان است؛ و نیز به دلیل اینکه از حبوبات حجیم در این آش استفاده نمی‌شود در دسته غذاهای نسبتا سبک به حساب می‌آید. زمان پخت این آش نیز نسبت به سایر آش‌ها بسیار کوتاه تر می‌باشد.

ashmast

مواد لازم: برای ۴ – ۶ نفر

  • پیاز ۲ عدد متوسط
  • عدس ۱ لیوان
  • برنج ۱ استکان
  • سبزی آش (تره، جعفری، اسفناج، کمی گشنیز) ۱ کیلو
  • آب گوشت ۴ لیوان
  • کوفته ریزه ۱۰ – ۱۵ عدد
  • سیب زمینی ۱ عدد متوسط
  • ماست به مقدار لازم
  • نمک، فلفل، زرد چوبه به مقدار لازم

روش تهیه:

برنج را از یک ساعت قبل با مقداری آب و نمک خیس کنید و کنار بگذارید. عدس را بشوئید و به مدت ۵ دقیقه در آب جوش خیس کنید. (داخل یک ظرف با درب بسته) در قابلمه‌ای مناسب با گنجایش کل مواد آش، کمی روغن بریزید و پیاز خلال شده را همراه کمی زردچوبه در آن سرخ کنید تا طلایی شود. آب عدس را خالی کنید و آن را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید. دو لیوان از آب گوشت را به عدس بیفزائید و حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب گوشت بجوشد بعد درب ظرف را بگذارید و یک ساعت صبر کنید تا عدس (با حرارت ملایم) تقریبا نیم پز شود. طی این یک ساعت، سیب زمینی را نگینی خرد کنید و در مقداری روغن سرخ کنید.

کوفته ریزه را هم آماده کنید، کمی سرخ کنید و کنار بگذارید. بعد از اینکه عدس نیم پز شد، برنج را به عدس اضافه کنید. و صبر کنید تا برنج کمی باز شود. یک عدد پیاز باقی مانده را ریز رنده کنید و در یک کاسه، کمی فلفل سیاه و نمک و زردچوبه به آن بیفزائید وهمراه سبزی (که بهتر است اسفناج آن کمی بیشتر باشد) و باقیمانده آب گوشت به آش اضافه کنید. (دقت کنید که آب داخل آش کم نباشد. هرجا نیاز به اضافه کردن آب بود، از آب جوش استفاده کنید) حدودا یک ساعت بعد از اضافه کردن سبزی، سیب زمینی‌های سرخ شده را داخل آش بریزید و چند دقیقه بعد کوفته ریزه‌ها را داخل آش بیندازید. ۱۵ – ۲۰ دقیقه بعد از ریختن کوفته ریزه‌ها، آش آماده سرو است.

ماست به دو صورت همراه این آش سرو می‌شود: ۱ – حدود یک الی دو لیوان از ماست را قبل از سرو داخل آش بریزد و کاملا مخلوط کنید و بعد سرو کنید و باقیمانده ماست را موقع میل کردن غذا روی آن بریزید. ۲ – ماست را بدون اینکه داخل آش بریزید، در ظرف جداگانه کنار آش سرو کنید. موقع صرف آش، هرکس بسته به ذائقه خود به مقدار دلخواه، ماست به غذا اضافه خواهد کرد.

طرز تهیه کوفته ریزه

•    تعداد: ۱۰ – ۱۵ عدد

مواد لازم

•    ۱۰۰ گرم گوشت چرخ‌کرده
•    ۱ عدد پیاز  کوچک
•    ۱ قاشق غذاخوری آرد ذرت
•    نمک، فلفل سیاه، زردچوبه

 طرز تهیه

پیاز را ریز رنده و همراه با نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و آرد ذرت به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. حدود ۱۵ دقیقه کاملا مخلوط را ورز دهید تا حالت چسبندگی پیدا کند و کاملا یکدست شود. به اندازه یک گردو از مواد بردارید و به شکل کوفته های کوچک درست کنید و بعد کوفته ها را در مقداری روغن از قبل داغ شده سرخ کنید.

منبع :

– ویکی کتاب

– وب سایت برترین ها

برچسب ها

ممکن است به این موارد نیز علاقه مند باشید:

0 دیدگاه در “آش ماست تبریز”

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه