همه ی نوشته ها در:

سوغات

دوغ آبعلی تهران دوغ آبعلی تهران را شاید خیلی ها شنیده باشند. آبعلی شهری از توابع دماوند است که در استان تهران قرار دارد. یکی از سوغاتی هایی که میتوان از تهران تهیه کرد،دوغ آبعلی است که بسیار طعم فوق العاده ای دارد و نوشیدنش به آدم انرژی میدهد. بهترین روش برای ماندگاری مطلوب دوغ نگهداری آن در دمای یخچال است. کارخانه ی تولید دوغ در این شهر قرار دارد و برای درست کردن آن، از آب چشمه هایی که در این منطقه قرار دارد استفاده میکنند. اگر بدنبال مرکز این دوغ های خوشمزه هستید به جاده هراز و شهر آبعلی …

شیرینی بژی یکی از نان شیرینی‌های محلی کرمانشاه است.این نان شیرینی محلی  خوش طعم و مقوی است که جزء سوغات استان کرمانشاه نیز در نظر گرفته می شود. بژی شیرینی است که هم فرد را سیر می‌کند و هم دیر فاسد و خراب می‌شود، همچنین به راحتی و در همه‌ فصول سال می‌ توان آن را تهیه کرد و از همین‌ رو برای تغذیه در سفر کاربرد فراوانی دارد. کلمه بژی به معنی «زندگی کن» است و کاربرد آن برای نام این شیرینی محلی به این صورت است که از این شیرینی بخور تا نمیری. در قدیم بژی را همراه عروس …

زیره کرمان به زیره کرمان در طب قدیم «کمون» نیز گفته می‌شد که  یکی از بهترین سوغات کرمان است. زادگاه اولیه آن کرمان است که نوع سیاه آن در آنجا پرورش پیدا کرده است. بیشتر در سواحل رودخانه‌ها می‌روید و زراعت آن به آب زیادی احتیاج ندارد. زیره دارای رنگ‌های مختلفی از جمله سیاه، سفید، سبز، صورتی، زرد، قهوه‌ای و خاکستری است. بذر آن به دو شکل بیضی و دراز است. به طور کلی انواع زیره دارای یک اسانس روغنی فرار است که ترکیبی از چند ماده دارویی و موثر مثل تانن، رزین. صمع، نوعی الکل و کمی ترکیبات نیتروژن …

حلوای سیاه سوغاتی خاص اردبیل میباشد که بصورت سنتی پخت میگردد و بعنوان غذای مقوی مورد استفاده میباشد. اردبیلدر سطح کشور تنها استانی میباشد که حلوای سیاه آن چه به لحاظ پیدایش و چه به لحاظ پخت منحصر به فرد بوده و در هیچ جای کشور پخت آن مرسوم نبوده و به عنوان غذای سنتی اردبیل آوازه جهانی دارد.حلوای سیاه اردبیل با داشتن خاصیت درمانی و انرژی زایی و همچنین ترکیب غنی از گروههای مختلف غذایی به عنوان تنها سوغاتی اردبیل با پخت سنتی است که با گذشت یک قرن از سابقه آن همچنان اصول اولیه پخت و ترکیب خود …

ساز دوتار دوتار به عنوان یکی از مهمترین آلات موسیقی سنتی در خراسان شمالی است. دوتار نوازی خراسان شمالی و بخشی گری، به عنوان یکی از میراث ملی ایران زمین در یونسکو به ثبت رسیده است. دوتار یکی از سازهای مضرابی موسیقی ایرانی است و همان‌گونه که از نام آن برمی‌آید، دارای دو سیم (تار) است. این ساز را معمولاً با مضراب نمی‌نوازند و با ناخن، زخمه می‌زنند. دوتار شمال خراسان یکی از سازهای کهن شمال شرقی کشور به شمار می‌رود و بخش اعظمی از فرهنگ موسیقایی این سرزمین را در خود جای داد است. گستره جغرافیایی موسیقی این منطقه …

ساچیم هنردستی كهن وبرآمده ازدستان زنان هنرمندخطه شمال ایران به ویژه غرب استان مازندران بوده كه اكنون روبه فراموشی است . ساچیم بافی یا ساچین بافی ، تجلی ذوق ، هنر و زیبایی شناسی مردمان شمال ایران و از بافته های داری غرب مازندران به احیائ دوباره نیازدارد ، اگرچه روزگارانی اهالی خطه شمال بانام ساچین شهره جهان بودند ولی امروزه این هنردستباف قدیمی براثربی برنامه گی ، ساماندهی نشدن هنرمندان ، نبود حمایت ،بی توجهی به تبلیغات وكاربردی نشدن آن درحال فراموشی است .بافت ساچیم شبیه گلیم بوده ونقوش آن ساده راه راه و بامربع های رنگی در متن …

پخت نان برنجی در کارگاه‌های شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینی‌های سنتی محسوب می‌شود. مواد لازم : آرد برنج نرم و الک شده ۲۵۰ گرم پودر قند ۹۰ گرم روغن جامد ۱۲۵ گرم(ترجیحا روغن کرمانشاهی) زرده تخم مرغ ۱ عدد گلاب ۴/۱ پیمانه تخم خرفه برای تزیین به میزان لازم زعفران آب شده ۱ قاشق غذا خوری برای نان برنجی زعفرانی طرز تهیه : روغن و پودر قند را میزنیم تا کرم مانند شده پف کند .زرده تخم مرغ را اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم. حالا آرد را که حتما باید ۲ تا۳ بار الک شده باشد …

پخت شیرینی کاک در کارگاه‌های شیرینی پزی محلی شهر کرمانشاه از جمله شیرینی‌های سنتی محسوب می‌شود. مواد مورد نیاز : آرد :۳۰۰ گرم آب ولرم :۵۰ میلی لیتر روغن محلی (حیوانی) یا روغن جامد:۵۰ گرم مایه خمیر فوری:۱ قاشق چایخوری تخم مرغ:۱ عدد نمک :۱/۲ قاشق چایخوری پودر قند :۱۶۰ گرم پودر هل :۱ قاشق چایخوری پودر بادام :۱/۲ پیمانه طرز تهیه : ابتدا مایه خمیر را با یک قاشق سوپخوری پودر قند و ۱/۴ پیمانه (۵۰ میلی لیتر) آب ولرم در ظرفی مخلوط کنید و سپس در ظرف را بگذارید تا ۱۰ دقیقه بماند و پف کند. سپس روغن …

گبه زیر اندازی است گره دار با پرزهای بلند. مواد طبیعی به کار رفته در بافت آن سبب می‌شود در مقابل آفتاب از مقاومت بسیار خوبی برخوردار باشد. موی بز یا نخ پنبه ای و پشم مواد تشکیل دهنده گبه هستند. اندازه گبه معمولاً با عرض ۱ تا ۵/۱ متر و طول ۲ تا ۵/۲ متر است . طرح‌های به کار رفته در گبه متنوع و معمولاً از روی نقش‌های ذهنی صورت می‌گیرد. طرح‌های هندسی، مربع و مستطیل و لوزی و نقش شیر از نقوش مهم به کار رفته در گبه‌های کهگیلویه و بویراحمد است. گبه کهگیلویه و بویر احمد، …

چوقا یا چوخا، بالاپوش مردان روستایی و عشایر بختیاری در غرب ایران است که همواره دارای آستین کوتاه است. این پوشش در بین مردم شهر نشین این قوم نیز در مراسم گوناگون رواج دارد و توسط زنان بختیاری از موی گوسفند بافته می‌شود. چوقا نه پوششی سفید است و نه سیاه، بلکه پوششی است با دو رنگ سیاه و سفید. معمولاً بلندیِ چوقا باید به حدی باشد که تا زیر زانو برسد. نقشِ چوقا همواره دارای شکلی ثابت است و در آن خطوط سیاه به صورت عمودی وارد خطوط سفید می‌شوند. درباره چراییِ نگاره این بالاپوش چند نظریه وجود دارد …

تهران

تبلیغات شما

کرمان

خراسان شمالی

قم

مازندران

هرمزگان

گیلان

چهارمحال بختیاری

گلستان

آذربایجان شرقی

کانال تلگرام دولان

آذربایجان غربی

ما را دنبال کنید

اردبیل

اصفهان

همدان

خراسان رضوی

یزد

بوشهر

کرمانشاه