تالاب قوری گل

قوریگل (تالاب خشک) در ۳۰ کیلومتری جنوب شرق تبریز و در ۱۵ کیلومتری غرب شهر بستانآباد درمجاورت روستای امناب (ایمناب) قرار گرفتهاست . آب اين درياچه بيشتر از رودها و آبراهههاى فصلى و سيلابى و به مقدار کمتر از طريق چشمههاى زيردرياچه تأمين ميشود و شيرين است.
با توجه به اهمیت زیست محیطی دریاچه قوریگل، این تالاب جزء تالابهای بینالمللی ثبت شده در کنوانسیون رامسر میباشد. در سال ۱۳۵۴ به عنوان تالاب بینالمللی در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده و در سال ۱۳۷۳ جزء مناطق شکار ممنوع مدیریت میشود.همچنین این تالاب به خاطر پذیرا بودن فصلی شماری از پرندگان حمایت شده مهاجر، حائز اهمیت ملی و بینالمللی است. هم اکنون برنامه های حمایتی از این تالاب شامل حفاظت از منابع آب دریاچه و نیز ایجاد منطقه شکار ممنوع برای حفظ گونه های جانوری اطراف دریاچه می باشد.
تالاب قوریگل با وسعت ۲۰۰ هکتار در ۴۵ کیلومتری جنوب شرقی تبریز قرار دارد و بین ۴۴/۴۶ تا ۴۲/۴۶ طول شرقی و ۵۵/۳۷ عرض شمالی قرار دارد.
در دهههای قبل این مناطق محل عبور و زیستگاه قوچ و میشهای ارمنی بوده که به قوچ و میشهای منطقه سهند در ارتباط بودند ولی به علت توسعه شهری و ایجاد صنایع در مسیر این ارتباط قطع شدهاست.از حیات وحش این منطقه میتوان به پستاندارانی چون جربیل ایرانی و موش کشتزار و موش مغان و گرگ و روباه و سمور سنگی اشاره نمود . حدود ۹۲ گونه پرنده نیز در این تالاب شناسایی شده که میتوان به اردک سرسفید و اردک مرمری و اردک بلوطی اشاره نمود این گونهها طبق تقسیم بندی Iucn در کلاس در حال تهدید طبقه بندی شدهاند.از خزندگان تالاب میتوان به مارمولکهای تالاب قوریگل و مارها و گرزه مار و مار پلنگی و کور مار و مار چلیپر اشاره کرد.دوزیستان تالاب شامل pelobates syriacus و قورباغه bufo viridis و قورباغهhyla savignyi و قورباغه rana ridibunda و قورباغه rana camerani اشاره نمود و ماهی تالاب و ماهی کپور معمولی یا cyprinus carpio میباشد.
بیش از ۲۸۰ گونه گیاهی در منطقه تشخیص داده شدهاست که ٪۸۹ از گونههای گیاهی در حوزه قوریگل و حدود ٪۱۱ از گیاهان آبزی دریاچه و حوزه بلافصل آن تشکیل شدهاست . که شامل: گونههای گیاهی حوزه آبریز از جمله بومادران و شنگ و گل گندم و آلبالوی وحشی و زنبق کوهی و شیرین بیان و نسترن و گیاهان آبزی تالاب شامل نی و لوئی و عدسک آبی گیاهان غوطه ور در آب شامل بارهنگ آبی و آلاله آبزی و قوشاب شانهای و انواع جلبک و فیتو پلانکتون میباشد.
این تالاب از دیدگاه جهانگردی و سیاحتی نیز از جاذبههای مهم استان آذربایجان شرقی است و به علت داشتن شرایطی چون وجود چشم انداز مناسب تنوع پرندگان آبزی و دسترسی به مراکز شهری و وجود علاقه عمومی به تفرج و گذراندن اوقات فراغت در طبیعت آن از قابلیتهای ویژهای برخوردار بوده و به علت قرار گرفتن در جاده ترانزیتی تهران- تبریز مسافران زیادی را پذیرا میباشد. از کمپ گردشگری مجاور گوری گل برای برگزاری اردو های تابستانی دانش آموزی استفاده می شود.
این منطقه به مرکزیت اداره حفاظت محیط زیست بستان آباد و توسط پست غیر چارتی حفاظتی تالاب بینالمللی قوریگل به عنوان منطقه شکار ممنوع مدیریت میشود.
مکان : کنار جاده ترانزيتي تبريز- بستان آباد در فاصله ۴۵ کيلومتري شرق تبريز و ۱۵ کيلومتري غرب بستان آباد
منبع :
– ویکی پدیا
– سیری در ایران
– کویرها و بیابان های ایران
برچسب ها Iucnآدرس تالاب قوری گلاردک سرسفیداردک مرمریاستخر خشکایمناببستان آبادپوشش گیاهی تالاب قوری گلپیشینه تالاب قوری گلتالابتالاب خشکتالاب قوری گلتالاب قوری گل استان آذربایجان شرقیتالاب قوری گل تبریزتالاب قوریگلتالاب قوریگل استان آذربایجان شرقیتالاب قوریگل تبریزتالاب های استان آذربایجان شرقیتالاب های تبریزتالابهای بینالمللیجاذبه های توریستیجاذبه های طبیعیجاذبه های گردشگریجاذبههای مهم استان آذربایجان شرقیجربیل ایرانیدریاچهدریاچه قوری گلدوري گولردک بلوطیروستای امنابزیستگاهها و حیات وحش تالاب قوری گلقابلیتهای گردشگری تالاب قوری گلقوچکنوانسیون رامسرمکان تالاب قوری گلمناطق حفاظت شدهمنطقه حفاظت شده قوری گلموش کشتزارموش مغانموقعیت تالاب قوری گلمیشهای ارمنینشانی تالاب قوری گلوسعت تالاب قوری گل
0 دیدگاه در “تالاب قوری گل”