سفره شیرازی

شیرازی ها مردمانی با فرهنگ و هنر دوست هستند که ریشه در اعماق تاریخ ایران زمین دارند. شیراز کهن شهری است که همواره در تاریخ ایران مأمن امنی برای فرهنگ و تاریخ ایران به شمار رفته و همه اقوام ایرانی همواره به دیده احترام به این کهن شهر نگریسته اند.
مردمان این شهر هنر خود را نه تنها در شعر و ادبیات بلکه در سایر شئونات زندگی نیز متناسب با فرهنگ ایرانی رشد داده اند. از جملۀ اینها هنر آشپزی و غذاهای خوشمزه ای است که متناسب با شرایط اقلیمی منطقه و روحیۀ مهمان نوازی مردم شیراز، رشد یافته است. شیرازی ها غذاهای متنوع و بسیار خوش طعمی دارند که از جمله مشهورترین آنها می توان به انواع پلوها همچون شیرازی پلو، کلم پلو، شکر پلو، رب پلو، قنبر پلو و … و دوپیازه، حلیم بادنجان و انواع آش همچون آش ماست، آش سبزی و … اشاره کرد. برای آشنایی بیشتر با تعدادی از این غذاهای خوشمزه با ما در سفره شیرازی همراه شوید؛
آلبالو پلو
مواد لازم
۴ پیمانه برنج
یک کیلوگرم آلبالو
یک کیلوگرم شکر
یک عدد سینه مرغ
چند عدد چوب دارچین
۲ عدد برگ بو
۳ قاشق سوپخوری زعفران دمکرده
یک پیمانه کره
یک پیمانه روغن
به میزان لازم نمک
خلال پسته و بادام
طرز تهیه
۱- برنج را با آب بشویید و با نمک برای چند ساعت خیس کنید.
۲- هسته های آلبالو را جدا کنید، آلبالو ها را در ظرفی لعابی یا شیشهای بریزید، روی آنها شکر بپاشید و به مدت ۲ ساعت بگذارید بماند. سپس آنها را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از جوش آمدن به مدت ۶ ساعت یا یک شب تا صبح بگذارید بماند.
۳- پس از این زمان، آلبالوها را ۱۰ دقیقه بجوشانید. سپس از صافی عبور دهید و شربت آن را جدا کنید. شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید تا قوام بیاید.
۴- مرغ را نیز با مقداری آب و به همراه نمک، دارچین و برگ بو بپزید. در اواخر پخت مقداری از زعفران دمکرده را به آن اضافه کنید.
۵- برنج را آبکش کنید. پس از آبکش کردن برنج، روغن را کف قابلمه بریزید، برای تهدیگ نان بگذارید و مقداری برنج در آن بریزید و بعد روی برنج آلبالو بریزید. همین مراحل را تا انتها تکرار کنید به طوری که لایه آخر برنج سفید باشد. روغن بریزید و دمکنی بگذارید تا برنج دم بکشد.
۶- آلبالوپلو را با مرغ پخته و سرخ کرده و خلال پسته و بادام تزیین و سرو کنید.
کلم پلو
مواد لازم
یک کیلوگرم برنج
یک کیلوگرم کلم خرد شده (کلمبرگ یا کلم قمری)
نیم کیلوگرم سبزی خرد شده (شوید، تره، ترخان، ریحان)
۲ عدد پیاز
روغن
نمک و فلفل سیاه
آبلیمو
کوفته ریزه
مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه
۳۰۰ گرم گوشت چرخکرده
۴ قاشق غذا خوری آرد نخودچی
یک عدد پیاز
روغن
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه
روغن
طرز تهیه کلم پلو
۱- برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس کنید.
۲- کلمها را پوست بکنید، خلالی کنید و در یک تابه متوسط، با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه تفت دهید. ۲ دقیقه پس از تفت دادن آبلیمو اضافه کنید.
۳- سپس سبزی ها را بشویید و خرد کنید.
۴- برنج را با نصف قاشق چایخوری زرد چوبه بجوشانید، بعد از آبکش کردن سبزی و کلم سرخ شده را به آن اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید و دم کنید.
۵- پیاز را روی گوشت چرخکرده رنده کنید. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آنها را قلقلی کنید و تفت دهید. کوفته ها را نیز باید وسط پلو قرار دهید تا با هم دم بکشند.
۶- این غذا را داخل دیس بکشید و با پیاز سرخ کرده تزئین کنید.
شیرازی پلو
مواد لازم
۳ پیمانه برنج
نصف پیمانه ماست
۱ قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
۳ قاشق غذاخوری شکر
یک عدد سینه مرغ
نمک، فلفل و زردچوبه
یک عدد پیاز
۳ عدد تخممرغ
۳ قاشق غذاخوری زرشک
یک عدد بادنجان دلمهای
یک قاشق غذاخوری خلال پسته
طرز تهیه
۱- برنج را از دو ساعت قبل با نمک و آب خیس کنید.
۲- سینه مرغ را با پیاز و مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و آب روی حرارت بپزید. سپس آن را خرد کنید.
۳- برنج را به صورت معمولی بپزید و آبکش کنید. برنج آبکش شده را با ماست و زعفران مخلوط کنید.
۴- تخممرغها را به همراه شکر به مخلوط برنج، ماست و زعفران اضافه کنید.
۵- کف ظرف پیرکس را چرب کنید، نیمی از برنج را در آن بریزید و روی آن مرغ خرد شده، زرشک، بادنجان خرد و سرخ شده بریزید. در آخر روی آنها خلال پسته بپاشید. سپس بقیه برنج را روی آنها بریزید و با پشت قاشق فشار دهید.
۶- در ظرف را بگذارید و به مدت یک ساعت در فری که از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتی گراد گرم شده است، قرار دهید تا برنج دم بکشد و در سطح پایین ظرف طلایی شود.
برچسب ها آشپزخانه محلی شیرازآشپزی شیرازیآلبالوآلبالو پلوآلبالو پلو به سبک شیرازآلبالو پلو در سریع ترین زمانآلبالو پلوی شیرازپلوسفرهشیرازی پلوطرز تهیه آلبالو پلوطرز تهیه پلوی شیرازیطرز تهیه کلم پلوغذاهای شیرازغذاهای محلی شیرازکلمکلم پلوکلم پلوی شیرازکوفته ریزهکوفته ریزه شیرازیمواد لازم برای آلبالو پلومواد لازم برای شیرازی پلومواد لازم برای کلم پلو
0 دیدگاه در “سفره شیرازی”